Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen får trolig litt mer å rutte med i 2021.

Thor Gjermund Eriksen slutter som kringkastingssjef

Ferdig som kringskastingssjef i løpet av 2022.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mandag kom beskjeden om at Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen går av neste år. Eriksen ønsker selv å gå av.

– Jeg har hatt en fantastisk oppgave som leder for NRK i disse årene. Det har vært utfordrende, men jeg har elsket hver eneste arbeidsdag i NRK, sier Eriksen til NRK.

Eriksen ble ansatt høsten 2012 og tiltrådte i mars 2013. Åremålet hans ble fornyet i 2018, så han kunne ha sittet til 2025 om han hadde villet.

Han sier en av grunnene til at han vil slutte allerede til neste år, er fordi NRKs hovedkontor på Marienlyst skal flytte til et annet sted i Oslo.

Om to-tre år begynner byggingen av et nytt hovedkontor for NRK. Eriksen viser til at organisasjonen skal motiveres og aktiveres for å forberede flytting til Ensjø omtrent samtidig med at hans siste åremål som kringkastingssjef går ut.

– Det er rett og slett ikke fornuftig, verken for NRK eller for meg, å gjennomføre et lederskifte akkurat når organisasjonen skal forberede seg til selve flyttingen og vi er midt i byggingen, sier Eriksen.

Arbeidet med å finne en ny kringkastingssjef er allerede i gang.

– Vi skulle gjerne sett at han hadde fortsatt ut hele åremålsperioden, men forstår at en tidligere fratredelse også kan være en god løsning, både for ham selv og for NRK. Det er ingen tvil om at styret har vært svært fornøyd med Thor Gjermunds ledelse av NRK i alle disse årene, sier styreleder Birger Magnus.

Powered by Labrador CMS