Konstituert sjefredaktør i Romerikse Blad, Rune Bernhus

Romerikes Blad reduserer fra seks til tre papirutgaver i uka

Amedias største lokalavis kutter på papir, og øker antall e-aviser til syv dager i uka. 

Publisert Sist oppdatert

Styret i Romerikes Blad har vedtatt å redusere antall papiravisutgaver per uke fra seks til tre. Samtidig skal avisen øke antall eAvis-utgaver til sju dager i uka. 

Endringen skjer fra og med uke 14. Papiravisen vil etter dette komme ut tirsdag, torsdag og lørdag. Første dag uten papiravis blir onsdag 3. april, altså rett etter påske.

– Lesernes brukervaner er i sterk endring. Mobiltelefon og andre digitale enheter er nå den måten flertallet foretrekker å lese lokale nyheter på. Samtidig opplever vi at papiravisfallet fortsetter. Vi er derfor nødt til å satse der det teller mest for de aller fleste abonnentene våre, nemlig digitalt, sier konstituert ansvarlig redaktør Rune Bernhus.

Romerikes Blad er med sine ca. 31.700 abonnenter Norges største lokalavis og Amedias største avis. Rundt 70 prosent av abonnentene leser avisen på nett, og de aller fleste av dem som fortsatt har papiravisen er også digitalt aktive. 

Samtidig som brukervanene endrer seg, har kostnadene til trykk og distribusjon økt betydelig.

– Romerikes Blad er midt i en stor omstilling fra den gamle avisverden til en ny digital virkelighet, og da er dette et nødvendig tiltak for å tilpasse seg en ny tid, sier administrerende direktør Kristina Fritsvold Nilsen.

RB satser på eAvis, og vil nå også komme ut med søndagsutgave fra april. 

– Selv om vi er sikre på at det er riktig å redusere antall utgivelser på papir, så er det vemodig å gjøre en slik endring. Vi vet at mange lesere, spesielt eldre, setter stor pris på papiravisa, og derfor vil vi gjerne gjøre noe ekstra for dem. Det er derfor vi øker antall utgivelser av eAvisa, slik at den kommer hver eneste dag, sier Fritsvold Nilsen.

RB er langt fra den første Amedia-avisen som kutter i frekvens. De siste årene har flere aviser gått over til tre dager med papiravis. Fra 2017 har over 35 Amedia-aviser kuttet i frekvens. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS