Pressepodden:

Derfor var det hemmelig at Solveig Husøy ville ha jobben i Norsk Redaktørforening

Nå vil hun bruke den nye jobben som assisterende generalsekretær til å lage «trygge bakrom» for norske redaktører.

Publisert Sist oppdatert

Solveig Husøy var en av fire søkere til jobben som assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening. Hun var den eneste som var unntatt offentlighet.

– Jeg er jo for åpne søkerlister, og har ikke noe problem med å stå på det vanligvis, sier hun i Pressepodden.

Likevel var hun i det hun kaller i en spesiell situasjon i sin tidligere jobb som redaksjonssjef for undersøkende journalistikk i NRKs dokumentar- og samfunnsavdeling.

– Det var flere utskiftninger i den ledergruppa jeg var i, og jeg mente det ville skade de prosessene jeg var midt oppi akkurat da jeg søkte.

– Hadde det vært stort sett når som helst ellers, ville jeg stått åpent, sier hun.

Hun ble bedt om å vurdere offentligheten en gang til, og tok en ekstra runde med seg selv.

Hun sier hun er glad hun fikk være hemmelig, hvis ikke:

– Jeg tror det hadde vært vanskelig for meg å søke akkurat da. Men nå ble det innvilget, så da slapp jeg å forholde meg til det.

Husøy sier det kan være tøft å være redaktør, og at det er gode redaktører som fører til at de som jobber med journalistikk får gjort jobben sin.

– Man må ha trygge redaktører som navigerer godt i gråsoner, og står stødig når det blåser, sier hun, og legger til at redaktører trenger «et bakrom» der de kan dele erfaringer og lære av hverandre.

– Det å være med å skape den type bakrom og nettverk og deling av kompetanse mellom redaktører er veldig meningsfullt, sier hun om håpene for sin nye jobb.

Hun har jobbet i over 20 år i NRK, både med nett- lyd og TV. De siste årene har hun vært tett på Brennpunkt sine beslutninger, og drar fram arbeidet med dokumentaren om griseindustrien og om infiltrering i Nord-Korea.

I denne episoden forteller hun hvilke dilemmaer de hadde da de lagde TV- og nettsaken «Trigger Warning» som handlet om nettverk på Instagram der unge jenter forteller om selvskading og selvmord.

Powered by Labrador CMS