I femte etasje på Media City Bergen vil TV 2-ledelsen holde allmøte for alle ansatte i mediehuset.
I femte etasje på Media City Bergen holder nå TV 2-ledelsen allmøte for alle ansatte i mediehuset.

Alle TV 2-ansatte tilbudt sluttpakke - 120 årsverk må kuttes

TV 2 la frem sine kuttforslag torsdag. Mellom 45 og 50 ansatte må gå.

Publisert Sist oppdatert

(BERGEN/OSLO): Torsdag formiddag informerte TV 2 de ansatte om sine kuttplaner, som følge av den pågående prosessen hvor mediehuset skal kutte 400 millioner kroner.

TV 2 opplyser at de samlet sett må klare seg med 120 færre årsverk, og at mellom 45 til 50 ansatte må slutte.

Alle ansatte har også fått tilbud om sluttpakker.

De 120 årsverkene inkluderer både fast ansatte, midlertidige, frilansere og konsulenter. 

I tillegg medregnes ansatte som har fått gavepensjon, eller ubesatte hjemler som nå ikke vil fylles. Det er med andre ord ikke 120 ansatte som må gå. 

– Vi blir færre ansatte og mister gode kolleger. Dette er selvsagt vanskelig for alle i TV 2. Gjennom hele høsten har vi hatt god dialog med de tillitsvalgte. Nå håper vi tilbud om gode sluttavtaler vil gjøre overgangen så skånsom som mulig for de som ikke lenger skal være med videre, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no eller send melding/Signal til en av våre journalister

TV 2 Nyheter må kutte

TV 2 opplyser at alle avdelinger må kutte kostnader. 

Dette inkluderer også nyhetsavdelingen, som nå «må produseres med færre ressurser», informerer nyhetsredaktør Karianne Solbrække. 

– Vi må klare oss med færre journalister i Nyhetene, og må derfor blant annet ta ned ressursbruken på TV 2 Nyheter på dagtid. Det er selvsagt vanskelig for oss, men vi vil gjøre alt vi kan for at vi fortsatt skal levere på det viktige nyhetsoppdraget vårt, sier Solbrække.

Solbrække bekrefter overfor Journalisten at det er snakk om 21 færre stillinger på nyhetsavdelingen. Men ikke alle stillingene er besatt - 12 stillinger er overtallige, opplyser Solbrække til avisen.

TV 2-direktør Olav T. Sandnes erkjenner at det har vært vanskelig.

– Vi har snudd alle steiner i hele TV 2 og legger nå frem en ansvarlig plan for å komme i mål med kostnadsreduksjonen. Dette er vanskelige, men helt nødvendige grep i det som er en tøff tid, sier han.

– Men vår strategi og våre ambisjoner ligger fast. Vi skal oppfylle våre forpliktelser som allmenkringkaster og fortsette å investere i nye digitale løsninger. Og viktigst av alt, målet er at seerne vil merke så lite som mulig av de kostnadsreduksjonene vi nå skal gjennomføre, sier Sandnes.

Færre må gå enn i 2016 

Først informerte ledelsen om prosessen til alle ansatte, og så gikk de ansatte i møter i hver seksjon, og deretter hver avdeling. 

Den øverste ledelsen har reist Bergen og vil være der under hele møtet, mens Oslo-kontoret og de andre distriktskontorene vil være med på digital link.

Medier24 erfarte torsdag morgen at det vil bli tilbudt sluttpakker til alle ansatte, men at antallet årsverk som forsvinner blir mindre enn den forrige kuttrunden i 2016.

Kilder Medier24 har snakket med i TV 2 tror ikke det blir like stor nedbemanning denne gangen, selv om summen som skal kuttes nå er større.

Det er også ventet at det vil bli kuttet flere årsverk i Oslo enn i Bergen. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS