Lasse Lambrechts og resten av gjengen fra BT feirer prisen.

Bergens Tidende har vunnet SKUP-prisen: – Tusen millioner takk

«Når politiet dreper: Tre skudd i Ibsens gate» av Bergens Tidende vant årets SKUP-pris.

Publisert Sist oppdatert

(TØNSBERG): Under SKUP-konferansen ble SKUP-prisen delt ut av jurylederen Lars Helle.

Årets vinner er Bergens Tidende, for prosjektet «Når politiet dreper: Tre skudd i Ibsens gate».

Bergens Tidende dykket dypt inn i hendelsen hvor Morten Michelsen ble skutt og drept av politiet i sitt eget hjem, og gransket praksisen rundt politiskytinger i Norge. 

– Tusen millioner takk til juryen! Først og først og fremst takk til foreldrene til Morten Michelsen, som ga oss tilgang og tiltro til å fortelle historien hans. Det er en enorm ære, og jeg håper at vi har oppfylt den æren, var beskjeden fra vinnerne fra scenen.

Vanskelig å få innsyn

BT-redaksjonen da de innså at de vant Skup-prisen.

Teamet ble ledet av Rune Christophersen og medlemmer som Philipp Julius Bock, Lasse Lambrechts, Per Lindberg, Anne E. Hovden, og Bendik Reed Årvik.

Underveis i prosjektet støtte de på betydelige utfordringer, skriver de i metoderapporten. De trekker frem det de mener er manglende vilje fra offentlige instanser til å gi innsyn og motvillige nødetater til å samarbeide. 

Til tross for disse hindringene, avdekket journalistene systemiske svakheter ved etterforskningen av politiskytinger, blant annet at politifolk ofte snakket sammen før de ble avhørt av Spesialenheten, noe som kunne svekke tilliten til etterforskningens uavhengighet, skriver de i metoderapporten.

Justisministeren, Riksadvokaten, og Politidirektoratet har etter avsløringen lovet alle å innføre nye rutiner for å sikre en mer rettferdig og gjennomsiktig etterforskning av politiskytinger. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS