Olav T. Sandnes i TV 2 under seansen i mediehusets lokaler.
Olav T. Sandnes i TV 2 under en presentasjon i mediehusets lokaler i Bergen.

TV 2 og staten enige om ny avtale

Blir kommersiell allmennkringkaster for ny periode.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 blir kommersiell allmennkringkaster i en ny periode.

Det melder regjeringen i en pressemelding torsdag.

– I en krevende og urolig tid med økende desinformasjon, trenger vi sterke og seriøse nyhetsformidlere. Jeg er derfor glad for at TV 2 påtar seg oppdraget som kommersiell allmennkringkaster for en ny periode, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Avtalen innebærer at staten kompenserer TV 2 for nettokostnadene knyttet til oppdraget med inntil 150 millioner kroner i året. Varigheten på avtalen er på fem år, og vil tre i kraft 1. januar 2024.

I 2018 inngikk TV 2 en avtale med staten om å levere allmennkringkastingsinnhold på TV i perioden 2019-2023.

Mange av kravene fra den avtalen videreføres til den nye avtalen.

Blant kravene er kravet om at hovedredaksjon og sentrale nyhetsredaksjon skal være i Norge, minst 100 kilometer utenfor Oslo sentrum.

– Dette er en viktig avtale for mediemangfoldet. Den sikrer at vi fortsatt har en kommersiell allmennkringkaster med sterk tilstedeværelse i Bergen. Vi trenger gode redaksjonelle miljøer utenfor Oslo-området. Det gir andre perspektiver, ulike historier og nye stemmer i samfunnsdebatten, sier Jaffery.

I den nye avtalen er det nytt krav om at leverandøren skal ha redaksjonelle medarbeidere i nyhetssendingene på minst seks ulike steder, står det i pressemeldingen.

Andre punkter i avtalen er:

  • Daglige nyhetssendinger
  • Norskspråklige programmer for barn og unge
  • Minimum bruke 300 millioner kroner på førstegangsvisninger av norsk film og tv-drama i avtaleperioden, noe som utgjør et gjennomsnitt på 60 millioner kroner årlig
  • Det er etablert et regnskapsmessig skille mellom TV 2 sin allmennkringkastings-virksomhet, som skal støttes med offentlige midler, og annen virksomhet, som faller utenfor oppdraget

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS