Viaplay Group på Hasle, logo

Viaplay vil selge virksomheten sin i Storbritannia

TV- og strømmeselskapet er blitt enig om å selge tilbake virksomheten i Storbritannia til den tidligere eieren, opplyser Dagens Industri.

Publisert Sist oppdatert

Kriserammede Viaplay vil selge virksomheten sin i Storbritannia.

Det bekrefter selskapet overfor den svenske avisen Dagens industri onsdag kveld.

– Vi har blitt enige om å selge virksomheten vår i Storbritannia tilbake til de tidligere eierne SSBL Ltd (Premier Sports). Dette er på linje med Viaplay Groups strategi og plan som vi presenterte i juli, da vi sa at virksomheten vår fremover kommer til å fokusere på Norden, Nederland og Viaplay Select, skriver Viaplays talsperson i en e-post til Dagens Industri.

TV- og strømmeselskapet gikk inn i det britiske markedet i november 2022 da de kjøpte TV- og strømmetjenesten Premier Sports.

Onsdag ble det kjent at kriserammede Viaplay Group nok en gang utsetter fremlegging av kvartalsrapporten for tredje kvartal.

Konsernet begrunner utsettelsen med «pågående diskusjoner med tre av konsernets største aksjonærer, gjeldsleverandører og obligasjonseiere».

Det er Schibsted, franske Canal+ og tsjekkiske PPF Group som eier nær 30 prosent av aksjene.

Dette er andre gang strømmeselskapet utsetter kvartalsrapporten. Den skulle egentlig bli presentert 24. oktober.

Aksjekommentator Karl Johan Molnes i Finansavisen kommenterte den andre utsettelsen under onsdagens sending av Økonominyhetene.

– Det er ett eller annet som er helt feil. Det er noen som ikke har signert noe. Dermed har den blitt utsatt, sa Molnes under Økonominyhetene.

Overfor Kampanje sier aksjeanalytiker Rasmus Engberg i Handelsbanken at i finansbransjen venter alle på at det skal komme inn penger. 

– Jeg tror de fleste går ut ifra at det er nødvendig og før det skjer vil ingen ta i aksjen, ikke engang med ildtang, sier Engberg til Kampanje.

Krisen i selskapet startet da Viaplay-sjef Anders Jensen gikk av med umiddelbar virkning i starten av juni. Han ble erstattet av Jørgen Madsen Lindemann, som varslet en strategisk gjennomgang og omorganisering av selskapet.

Børsåret så langt har vært katastrofalt for Viaplay Group, og aksjekursen ble i sommer torpedert med nesten 75 prosent.

På forsommeren annonserte selskapet en større omorganisering av toppledelsen, der blant annet P4-sjef Kenneth Andresen ble utnevnt til selskapets fungerende norgessjef.

Eksperter har også spekulert i om selskapet blir nødt til å selge unna sportsrettigheter.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS