Produkteier i Schibsted News Media, Sarah Sørheim, sammen med grunnlegger og daglig leder Lucas Weldeghebriel i Shifter.

Schibsted kjøper Shifter

– Vi har veldig tro på Shifter og har hatt det lenge, sier produkteier i Schibsted News Media, Sarah Sørheim.

Publisert Sist oppdatert

Schibsted kjøper seg opp til en aksjeandel på 51 prosent og blir dermed majoritetseier i Shifter Media. I tillegg har konsernet en opsjon på å kjøpe resten av selskapet.

Sarah Sørheim, som er produkteier i Schibsted News Media går inn som styreleder i Shifter.

– Vi er kjempefornøyde, og går inn med ambisjon om å få til videre vekst, sier Sørheim.

Hun tar over styreledervervet fra tidligere Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansen.

Han forteller at partene har brukt mye tid på å snakke sammen.

– Det avgjørende er at vi er blitt overbevist om at Schibsted har respekt for selskapet, for journalistikken og aktivt vil være med på å utvikle det videre til god butikk, sier han.

– Schibsted og Shifter deler en visjon om norsk næringsliv, hvor innovasjon har gått fra å være et honnørord til å være den viktigste driveren til vekst. Nå lærer norsk næringsliv av startups. Der er Shifter eksperten.

Shifter ble grunnlagt av Lucas Weldeghebriel og Per-Ivar Nikolaisen i 2016, og Aslaug Ingeborg Syvertsen kom inn i gründerteamet kort tid etter.

I 2020 gikk E24 inn på eiersiden. De aksjene tar Schibsted News Media over, men stoffutvekslingen vil fortsette som før.

– Dette oppkjøpet er en anerkjennelse av at Shifter lager veldig god journalistikk på et viktig område. Og jeg er ordentlig glad for at vi fikk denne muligheten. Jeg er skikkelig stolt av å få inn Shifter som en del av Schibsted News Media, sier en entusiastisk Sørheim.

Grunnlegger og daglig leder Lucas Weldeghebriel er også stolt, og vil fortsette i sin rolle som ansvarlig redaktør og daglig leder i Shifter.

– Jeg er stolt av at vi har klart å rekruttere så flinke ansatte som har laget et så bra produkt at Nordens største mediehus er interessert i det. Vi har vært ekstremt dyktige og heldige med flinke folk som lager et fantastisk produkt, sier han.

Powered by Labrador CMS