Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og NRK-journalistenes streikegeneral Rickard Aune møtte pressen onsdag kveld.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og NRK-journalistenes streikegeneral Rickard Aune møtte pressen onsdag kveld.

M24TV:

NRK-streiken er over. Journalistene går tilbake på jobb igjen ved midnatt

Partene i NRK-konflikten kom onsdag til enighet. Dermed er NRK-streiken over etter åtte dager.

Publisert

Formelt avsluttes ikke streiken før ved midnatt natt til torsdag, men kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen lovet noe humoristisk onsdag kveld at ingen NRK-journalister som i pur glede kommer løpende til Marienlyst før den tid vil bli nektet adgang til arbeidsplassen.

Eriksen stilte sammen med NRK-journalistenes fagforeningsleder, Richard Aune, i TV-resepsjonen på Marienlyst og kunngjorde at de hadde kommet til en enighet om årets lønnsoppgjør.

– Vi har fått gjennomslag for alle våre tre hovedkrav. Vi har fått en forsikring om at vi skal sikres kompetanse også i framtida, vi har fått inn i avtaleteksten at tilkallingsvikarer skal likebehandles med fast ansatte når lønn skal fastsettes, og vi har fått et lønnstillegg på 18.100 kroner, sa Aune.

Han hevdet at lønnstillegget vil bidra til å ta inn noe av lønnsetterslepet til sammenlignbare grupper i andre medier, og høstet jubel og applaus fra streikende medlemmer som overvar den improviserte pressekonferansen.

 

- Innenfor ramma

Kringkastingssjefen understreket på sin side at beløpet er innenfor rammen som frontfagsoppgjøret har satt for lønnsøkning i år.

Han har siden streiken brøt ut avvist kategorisk å gi et lønnstilbud som vil gjøre lisensbetalte journalister i statskanalen lønnsledende i Norge.

– Vi har funnet en løsning som er god for begge parter. Den totale løsningen avtalen innebærer, er jeg veldig glad for, sa kringkastingssjefen.

Spekter-sjef Anne-Kari Bratten er fornøyd med at NRK-streiken er over og mener løsningen er innenfor de inntektspolitiske forutsetningene.

– Jeg er fornøyd med at det har blitt enighet om en løsning, og at streiken blant Norsk Journalistlags medlemmer i NRK nå er over, sier Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter i en pressemelding onsdag kveld.

– Løsningen er innenfor de inntektspolitiske forutsetningene, og det er også enighet om hvordan kompetansespørsmål og vikaravlønning skal håndteres, sier Bratten.

  • Saken blir oppdatert!

Powered by Labrador CMS