Papiraviser i hylle.

Medie-Norge rammes av kraftig prisvekst på papir

MBL anslår at prisøkningen på papir det siste året utgjør en kostnadsøkning på omkring 100 millioner kroner på årsbasis for norske papiraviser.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Prisen mediehusene nå må belage seg på å betale ligger på rundt 6.000 kroner per tonn papir, i motsetning til en pris som de siste årene har ligget på rundt 4.000 kroner per tonn.

– Det er en kraftig prisstigning etter mange år med overkapasitet i papirindustrien. Nå har de stengt ned deler av kapasiteten og dermed går prisen opp. Men vi tror det er en uklok avgjørelse som vil føre til at etterspørselen etter papir vil falle, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media til Kampanje.

Koch sier kostnadene for papirprisen ventes å øke med omtrent 50 prosent i 2022 sammenlignet med 2021. Dette vil for Polaris Media føre til rundt 30 millioner kroner i økte papirkostnader for konsernet i 2022, dersom de høye prisene vedvarer.

Mediepolitisk fagsjef Bjørn Wisted i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) anslår at prisøkningen fra januar 2021 til januar 2022, utgjør en kostnadsøkning på omkring 100 millioner kroner på årsbasis for norske papiraviser.

Også konserndirektør med ansvar for trykk og distribusjon i Amedia, John Kvadsheim, sier til Kampanje at de anslår en merkostnad på 12 til 14 millioner kroner for sine papiraviser.

Powered by Labrador CMS