NENT og Viaplay fjerner en sesong av Paradise Hotel.

Paradise Hotel-vinner dømt til fengsel for voldtekt - Viaplay fjerner sesongen

Viaplays programdirektør sier avgjørelsen skjer etter at strømmetjenesten ble kjent med dommen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

En Paradise Hotel-vinner er dømt til fire år og fem måneders fengsel for voldtekt av en mindreårig jente. Nå trekker Nent sesongen fra sin strømmetjeneste.

Markus Nicolai Grønberg (23) nektet straffskyld da saken gikk i Bodø tingrett, men ble av en enstemmig rett dømt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd mot en 14 år gammel jente.

Han er også dømt til å betale 170.000 kroner i erstatning til fornærmede. Dommen vil bli anket på bakgrunn av bevisbedømmelse.

– Min klient står fast på det han har hevdet, at han ikke har gjort dette. Han har ikke hatt noen form for seksuell omgang med fornærmede, sier mannens forsvarer Tor Haug til VG.

Trekker sesongen

Mannen deltok i realityserien Paradise Hotel mens voldtektssaken ble etterforsket. I forbindelse med deltakersøknaden har han forklart at han løy til produksjonsselskapet om forholdet.

Produksjonsselskapet ble gjort oppmerksom på saken før programmet ble sendt på TV, men valgte å publisere det likevel. Nå trekkes altså den aktuelle sesongen fra alle plattformer.

– Etter at vi ble kjent med dommen har vi besluttet å fjerne sesongen der denne deltakeren er med fra Viaplay og Viafree, sier programdirektør for non-scripted i Viaplay-eier Nent, Kenneth Kristensen, til VG.

Grønberg vant sesong 14 av det populære og omstridte realityprogrammet. Han meldte seg på programmet mens voldtektssaken ble etterforsket.

– Skaden er skjedd

Den fornærmedes bistandsadvokat Finn Ove Smith sa tidlig at programmet ikke burde ha blitt sendt.

– Skaden er skjedd. Det gjelder både for domfeltes del ved at han er blitt navngitt og for min klient. Det har vært belastende for henne at det ble omtale rundt saken ved at han søkte kjendisstatus, sier Smith til NTB

Produksjonsselskapet ble gjort oppmerksom på saken før programmet ble sendt på TV, men Nent valgte å sende sesongen likevel.

– Vi har hele tiden sagt at det har vært opp til domstolen å avgjøre saken, og at vi derfor ikke har hatt noen kommentarer til rettsprosessen. Da saken dreier seg om forhold fra før vedkommende var deltaker i en av våre realityproduksjoner, har vi heller ikke nå noen kommentarer til selve dommen utover at vi er dypt rystet over det som har kommet fram i retten, sier Kristensen.

Ikke rettskraftig

Grønbergs forsvarer Tor Haug ser ingen grunn til at programmet burde fjernes fra strømmetjenesten.

– I Norge har vi et prinsipp om at man er uskyldig inntil det foreligger en rettskraftig dom. Det gjorde det ikke forut for tingrettens dom, og det gjør det heller ikke nå i og med at vi har besluttet å anke saken, sier Haug til NTB.

Forsvareren sier at han og hans klient ennå ikke har tatt stilling til om de vil reagere på at den aktuelle sesongen trekkes.

Haug sier at hans klient hele veien har vært klar på at han ikke har hatt noen seksuell omgang med den fornærmede. De to har diskutert at saken ville få stor oppmerksomhet når dommen falt.

– Det har vi diskutert og han synes ikke det er spesielt hyggelig, men det er noe han hele tiden har vært forberedt på at ville komme, så vi har snakket mye om det, sier Haug.

Powered by Labrador CMS