Årets store journalistpris gikk til Gunnar Paulsen (t.v.), Trine Høistad og Trine Bakke Eidissen i Halden Arbeiderblad.

Prisdryss under Mediegallaen i Østfold – disse vant

Årets journalistpris gikk til Halden Arbeiderblad for artikkelserien «Ufør og utenfor», som tok for seg livet som uføretrygdet i Halden.

Publisert

Fredag kveld ble det delt ut en rekke priser under Mediegallaen i Østfold, arrangert av NJ Østfold og Østfold Redaktørforening på Sarpsborg scene.

Her stakk Halden Arbeiderblad med hovedprisen, melder NJ Østfold og Østfold Redaktørforening i en pressemelding.

– Det å lage nærgående journalistikk på mennesker som befinner seg i situasjoner belagt med stigma og fordommer er spesielt utfordrende for lokalmedier, het det i juryens begrunnelse.

Ukraina-kvinnene Anna Kondratiuk og Yuliia Babii fikk årets hederspris for Ukrainaprosjektet i Sarpsborg Arbeiderblad.

Prisen for «åpen klasse» ble tildelt Trine Bakke Eidissen og Halden Arbeiderblad for «Historien om Oscar», som omhandlet et overdosedødsfall i Halden. Juryen fremhevet den sterke formidlingen og bruken av visuelle elementer som skilte saken ut.

Fredriksstad Blads Erik André Pedersen mottok prisen for «årets lokalskatt» med portrettserien «Portrettet». Juryen roste serien for sitt unike perspektiv og evne til å komme tett på menneskene i lokalsamfunnet.

Hedersprisen 2024 gikk til Anna Kondratiuk og Yuliia Babii og Sarpsborg Arbeiderblad for deres arbeid med Ukrainaprosjektet, som hjelper ukrainske flyktninger med å forstå det norske samfunnet gjennom artikler og videoer.

Prisen for «årets beste foto» gikk til Geir A. Carlsson fra Fredriksstad Blad for bildet «Ensom inn i døden».

Vetle Granath Magelssen, leder for Norsk Journalistlag Østfold, er fornøyd med kvelden:

– Vi er stolte og ydmyke. For en fantastisk kveld det var å hedre all den gode journalistikken i Østfold på. Vi ser allerede fram til neste år, sa han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS