Influenser og NRK-profil Sophie Elise Isachsen
Influenser og NRK-profil Sophie Elise Isachsen

NRK la føringer for hva Sophie Elise kunne si i podkasten

I torsdagens episode av NRK-podkasten Sophie og Fetisha, uttalte Sophie Steen Isachsen seg for første gang om det omtalte Instagram-bildet. Ifølge VG skal NRK ha gitt føringer for hva influenseren kunne si i podkasten.

Publisert Sist oppdatert

NRK sier de i forkant diskuterte om hun kunne snakke om saken i podkasten, skriver i VG.

Rune Lind, redaksjonssjef i NRK Underholdning, skriver i en e-post til VG at redaksjonen har diskutert om hvorvidt de skulle snakke om selve hendelsen.

– Men kom fram til at siden Sophie på nåværende tidspunkt ikke ønsker å snakke med andre medier om hendelsen, så skal hun heller ikke gjøre det i podkasten. Saken har stor offentlig interesse og det blir galt å bruke podkasten til det som kan bli oppfattet som en ensidig fortelling, skriver Lind til VG.

Han legger til at alle profilene til NRK står fritt til å si det de vil, så lenge det er innenfor NRKs etiske regelverk og Vær Varsom-plakaten.

Lind bekrefter overfor Medier24 det som ble sendt til VG.

Det var i forrige uke at Steen Isachsen (28) publiserte et bilde som viste hun selv og en annen influenser sammen foran et speil. Den andre influenseren holdt en liten pose med hvitt innhold, som mange har tolket som narkotika.

Hittil har Sophie Elise, som hun er kjent som, holdt seg taus om bildet og mediestormen i etterkant. I torsdagens episode av NRK-podkasten «Sophie og Fetisha» kommenterer hun saken for første gang.

Powered by Labrador CMS