Oslo 20221012. Sophie Elise Isachsen på rød løper i forbindelse med at Petter Stordalen sitt nye hotell Sommero åpner i Oslo.Foto: Terje Pedersen / NTB
Oslo 20221012. Sophie Elise Isachsen på rød løper i forbindelse med at Petter Stordalen sitt nye hotell Sommero åpner i Oslo.Foto: Terje Pedersen / NTB

Nå er Sophie Elise-saken den nest mest innklagete saken til NRK

Har bikket 3600 klager på halvannen uke.

Publisert Sist oppdatert

Sophie Elise har i løpet av den siste halvannen uken fått 3601 klager til Kringkastingsrådet. Det betyr at saken er på andreplass over mest innklagede saker i rådets historie.

Det bekrefter rådssekretær Erik Skarrud til Medier24.

– Det har roet seg litt nå. I forrige uke kom det 150 i timen på det meste. Nå er det noen titalls hver dag, sier Skarrud.

Tidligere andreplass var Skavlan sitt intervju med Jimmie Åkersson, med 3600 klager.

Den mest innklagde saken er «Faten tar valget», som fikk over 6000 klager.

Raset av klager startet i forrige uke, etter at Sophie Elise forrige søndag publiserte et omstridt bilde av seg selv og en annen influenser i en bildekarusell på Instagram. Bildet ble senere slettet, men rakk å bli skjermdumpet av flere brukere på plattfomen, og delt videre.

Medier24 vet at det ble oppfordret på Instagram til å klage til Kringkastingsrådet. Lenken ble også delt på Jodel.

Neste møte i Kringkastingsrådet er 9. mars. Rådet vil få tilsendt alle klagene to uker før, og ta stilling til hvilke klager som skal opp, men rådsmedlem Trude Drevland har allerede bedt om at saken blir tatt opp.

Saken har også gjort at influenseren sin podkast hos NRK, «Sophie og Fetisha», satte ny rekord i antall nedlastinger i forrige uke, med over 100.000.

Powered by Labrador CMS