Øystein Bache er dagens gjest i Sommerpraten.

#Sommerpraten:

NRK-profil Øystein Bache: – I ferien går jeg dypere ned i agurksakene

Programlederen konsumerer litt ekstra av nyheter i sommerferien, forteller han i #Sommerpraten.

Publisert

I #Sommerpraten stiller Medier24 personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

I denne praten er det NRK-programleder Øystein Bache - blant annet kjent fra reiseserien Team Bachstad -som svarer på spørsmålene.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Første halvår 2022 ble som forventet; uforutsigbart, men rikt på opplevelser. Vi har reist gjennom Europa og hadde grensen mellom Russland og Nord-Korea som mål, men krigen i Ukraina gjorde at vi måtte endre reiseruten «et par» ganger. Koronaen bidro heller ikke til at det var lett å få folk i tale for å lage TV, men alle er trivelige og har noe å fortelle inntil det motsatte er bevist.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Tror jeg går for «noe annet» her. Jeg klarer meg utmerket godt med det jeg har tilgang på fra åpne kilder. Erfaringsmessig lurer det mange skuffelser bak plusset innhold, så de gangene jeg virkelig tørster etter nyheter og reportasjer som krever betalingsmur tar jeg heller fantasien i bruk.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Rolig hytteferie med hele familien. Ingen planer for dagen og alle oppussingsplaner er realisert før ferien satte i gang. Dette inntreffer jo ikke så ofte, men klarer vi å få til bare noen slike dager er sommerferien perfekt.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Det er kaffe og nettaviser på sengen året rundt, men i ferien går jeg kanskje dypere ned i agurksakene. Ellers blir det forhåpentlig bedre tid til noen gode radiodokumentarer og podkaster.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Å sette fra meg videokamera på en minibank i et kjøpesenter i St.Petersburg og forlate lokalet 30 sekunder før senteret stengte. Heldigvis fant vi til slutt en bakvei inn og fikk reddet kameraet, men akkurat da følte jeg meg skikkelig dust.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Les korrektur på det du har skrevet, og sjekk riktig uttale på det du skal si på radio eller TV. Da kommer du overraskende langt og slipper billig unna det aller meste annet.

Powered by Labrador CMS