Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

NRK-underskudd på 13 millioner kroner

NRK gikk med et underskudd på 13 millioner kroner før skatt i fjor. Det skyldes blant annet kostnader tilknyttet nytt hovedkvarter.

Publisert Sist oppdatert

Totalt ble det brukt cirka 32 millioner kroner i flyttekostnader, som inkluderer utgifter til meglere, advokater og rådgivere, samt interne lønnskostnader, skriver Kampanje.

– Grunnen til at vi har fått aksept for å gå med underskudd fra eier er fordi vi kommer til å få en betydelig salgsgevinst av Marienlyst. Da vil egenkapitalen til NRK bedres markant, sier økonomidirektør Andreas Norvik.

NRK skal flytte fra hovedkvarteret på Marienlyst i Oslo. Ambisjonen er å finne en tomt i løpet av 2021. Johan H. Andresens selskap Ferd har kjøpt Marienlyst-lokalene for minst 3,75 milliarder kroner.

Driftsresultatet for fjoråret ble 19,7 millioner kroner. Omsetningen var på snaut 5,9 milliarder kroner, noe som er en nedgang på 1,8 prosent.

– Hovedtrekkene er positive. Det er viktig å ha i mente hva slags år vi hadde bak oss. Det har vært særdeles krevende år hvor det har vært viktig å sikre økonomisk kontroll i en situasjon med mange uforutsette påvirkninger, sier Norvik.

I 2019 gikk NRK med et underskudd på 206 millioner kroner. Det skyldtes i hovedsak avvikling av lisensavdelingen og nedbemanning.

Powered by Labrador CMS