Tina Mari Flem, administrerende direktør og sjefredaktør i NTB, har lagt ned to nye avdelinger.

NTB legger ned to nye avdelinger

– Det er ikke kundegrunnlag og betalingsvilje nok til å opprettholde produktet slik det står i dag, sier NTB-sjefen etter at NTB Tema og NTB Kultur nå legges ned.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble det kjent at NTB legger ned tjenesten og avdelingen Nyhetsgrafikk.

Nå legger nyhetsbyrået også ned NTB Tema, melder Journalisten. Like etter meldte også fagbladet først at NTB Kultur blir historie.

– Det er ikke lenger kundegrunnlag for å opprettholde produksjonen eller å skape lønnsomhet. Dette har skjedd over tid, skriver ansvarlig redaktør Tina Mari Flem til Journalisten.

Flem opplyser til Medier24 at det også er økonomiske årsaker bak nedleggelsen av Kultur-avdelingen, og at de har evaluert alle sine produkter og tjenester som følge av de økonomiske problemene. 

– En rapport med økonomisk status, kundeoversikt, analyse av bruksdata og markedsutsikter ble utarbeidet. Hovedkonklusjonen ble at det ikke er kundegrunnlag og betalingsvilje nok til å opprettholde produktet slik det står i dag, og at det er viktigere for NTB å styrke nyhetstjenesten i en tid hvor denne også er utsatt for prispress, skriver Flem til Medier24.

– Årsaken til at dette skjer nå, er at Kultur & Underholdning ikke lenger er et lønnsomt enkeltstående produkt for NTB. Vi endrer oss i takt med kundene og markedet, skriver hun.

Flem poengterer at kultur og underholdning fortsatt vil bli dekket i den løpende nyhetsdekningen, men at de to kulturjournalistene på avdelingen nå vil jobbe for nyhetsredaksjonen. 

– Det betyr at journalistikken vi lager på kultur og underholdning, nå vil bli tilgjengelig for alle mediehusene som abonnerer på NTBs nyhetstjeneste, skriver Flem.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS