Martin Sorge Folkvord og Monica Flatabø står bak den nye podkasten «Stjålet barn til salgs».

VG lanserer ny podkast om ulovlig adopsjon: – Gjør dypt inntrykk

VG lanserer den nye podkasten «Stjålet barn til salgs».

Publisert Sist oppdatert

VG lanserer nå en ny dokumentar i Alt fortalt-serien, som handler om to barns jakt på sannheten om sine egne adopsjoner. Podkasten er en del av et større graveprosjekt i VG.

Det skriver VG i en pressemelding lørdag.

Fortellerstemmen i podkasten er journalist Monica Flatabø, som også fortalte historien om den ukjente norske serieovergriperen i podkasten «Dukkemannen».

Hun har jobbet med adopsjoner i flere måneder, sammen med kollegaene Martin Sorge Folkvord og Nora Thorp Bjørnstad.

– Historiene som de adopterte forteller gjør dypt inntrykk og er nesten vanskelige å begripe. De forteller om bortføringer, falske fødselsattester og om biologiske foreldre som aldri har sluttet å lete etter barna sine, sier Flatabø

– Vi har også funnet dokumentasjon på at norske myndigheter har ønsket å hemmeligholde at det har skjedd ulovlig adopsjon til Norge, legger hun til.

Sorge Folkvord og fotograf Espen Rasmussen var i november i Ecuador for å gå opp sporene i adopsjonssakene til Camilla Austbø og Simon Valvik Eriksen.

Christian Thorkildsen og Askild Matre Aasarød i VGs podkastavdeling har produsert podkasten.

– Denne historien har alt, og jeg føler meg heldig som har fått lov til å samarbeide om å få fortalt den best mulig. Hovedkilden Simon forteller levende sin historie, som inneholder overraskende vendinger, dramatisk historie tilbake i tid og en nåtidshistorie som jeg knapt har hørt maken til, sier Thorkildsen.

Powered by Labrador CMS