Stig Jakobsen forlater Tromsø for å lede den nye avisen.

Polaris Media tar opp kampen med Amedia - lanserer ny avis

Polaris henter Stig Jakobsen fra iTromsø for å lede den nye nettavisen på Steinkjer.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Polaris Media lanserer denne høsten en ny heldigital nettavis på Steinkjer, opplyser konsernet.

«Gjennom grundig, lokal og dagsordensettende journalistikk er ambisjonene å utgjøre en forskjell i livene til menneskene i byen.», skriver Polaris i en pressemelding.

Trønder-Avisa omtalte saken først.

Nåværende sjefredaktør og administerende direktør i iTromsø, Stig Jakobsen, hentes inn for å lede den nye avisen.

– Mange stusser sikkert over at jeg forlater jobben i Tromsø, men oppgaven ble simpelthen for fristende. Jeg har vært med og startet til sammen 10 magasiner, i min periode i Bonnier, og vet hvor gøy det er. Har imidlertid aldri fått vært med å starte avis. Selv om det kanskje ikke ser sånn ut, var jeg for ung til å oppleve at iTromsø ble startet – for 122 år siden, sier Jakobsen.

Lanseringen er åpenbart et svar på Amedias oppkjøp i Trønder-Avisa tidligere i år. Foruten Trønder-Avisa, er det også Steinkjer-Avisa i byen fra før av.

Jakobsen mener likevel det er plass til en avis nummer tre.

– Trønder-Avisa har en ambisjon om å være en regionavis, med bredden det innebær. Steinkjer-Avisa er lokal, men har hatt hovedfokus på papirproduktet. Vi synes Steinkjer fortjener en offensiv nettavis som løfter frem de viktigste sakene og tar på alvor det som skjer i byen, sier han.

Polaris eier fra før av avisene Adresseavisen, Innherred, Bladet og Fosna-Folket nord i Trøndelag.

Det er foreløpig ikke offentliggjort hva det nye navnet på avisen blir, men Polaris opplyser at det allerede er ansatt tre journalister: Silje Olsen Engenes, Even Thodesen og Tea Eline Skarpjordet.

Powered by Labrador CMS