Randi Elise Midtskog.

#Sommerpraten:

– Vi fikk en drøss av sinte e-poster fra kristne ungdommer

Randi Midtskog forteller i #Sommerpraten om en Snapchat-flause fra VG som skapte reaksjoner.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er nyhetssjef for Avdeling Z i VG, Randi Elise Midtskog.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Akkurat som i fjor har det vært god kok i nyhetsbildet og nok å gjøre på jobb. Hittil i år har det gått i vaksiner, korona og etter hvert litt deilig avbrudd med Eurovision. For redaksjonen jeg jobber i har de psykiske konsekvensene for unge i pandemien vært noe av det aller viktigste å dekke.

– Hva er årets flause til nå?

– Kanskje litt verre enn en flause, men styrelederens innblanding i de redaksjonelle prioriteringene i Nidaros var ille.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– Jeg har hatt veldig mye hjemmekontor, men om du gir meg valget så kommer jeg tilbake på kontoret så fort jeg kan. Det er for mange fine folk i VG til at jeg orker å tilbringe flere dager med meg selv. Jeg får også litt mark av digitale møter.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer går jeg turer og drikker cider i Hardanger, lever det gode liv på en VG-hytte i Kragerø og drikker øl i Oslo. Gud hjelpe meg hvor deilig det var å åpne Oslo igjen.

– Egentlig skulle jeg og kjæresten giftet oss, men det måtte utsettes den dagen gjenåpningsplanen for Norge ble presentert. Vi får prøve igjen neste år.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Jeg har skrudd av en del pushvarsler i håp om at det skal gjøre meg litt mer zen. Men jeg tar nok med meg de aller fleste vanene og er stort sett ganske oppdatert, ikke minst på Instagram hvor jeg nesten alltid er à jour.

– De første feriedagene mine hørte jeg en lydbok om dagen. Det er utrolig deilig å kunne ha noe vettig i bakgrunn mens jeg surrer med mitt.

– Ellers har jeg også hørt ferdig podkasten «Noen å hate» med min tidligere kollega i Aftenposten, Mari Lund Wictorsen. Den anbefales!

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– På Snapchat-kanalen til VG har vi daglige avstemninger for at folk skal kunne si sin mening. I en sak jeg laget om konfirmasjoner, stilte jeg spørsmålet «Hvorfor konfirmerte du deg?» uten å inkludere et svaralternativ om religion. Det endte med at vi fikk en drøss av sinte e-poster fra kristne ungdommer og jeg måtte beklage i Smaalenenes Avis (hvor jeg tidligere har jobbet).

– Jeg har sikkert gjort verre ting, men heldigvis har jeg litt selektiv hukommelse.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Si ja til alt og ha noen gode ideer på blokka før morgenmøtene. Jeg har selv dekket alt fra Gatebil på Rudskogen til rettssaker som sommervikar, og det er variasjonen som er det beste med jobben.

– Jeg elsker for øvrig sommervikarer. De vekker nytt liv i redaksjonen.

– Jeg vil også legge til at man kommer ganske langt med å være en trivelig person som er med på å bygge opp et godt arbeidsmiljø. I avdelingen vår har vi det veldig gøy på jobb, og det gjør hverdagen så mye bedre.

Powered by Labrador CMS