Innsamlingsrådet og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har bestemt at WWF får TV-aksjonen i 2020. Dette bildet er fra i 2019.
Innsamlingsrådet og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har bestemt at WWF får TV-aksjonen i 2020. Dette bildet er fra i 2019.

Klimaorganisasjonen WWF får TV-aksjonen i 2020

Det har innsamlingsrådet og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK bestemt.

Publisert

I 2020 arrangeres TV-aksjonen for 47. gang og den samler inn flere titalls millioner kroner til en veldedig organisasjon. I år var det 13 søkere som ønsket TV-aksjonen, opplyser Innsamlingsrådet.

– Jeg er veldig glad for å kunne følge innstillingen fra Innsamlingsrådet om å tildele aksjonen til WWF, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. TV-aksjonen har siden starten i 1974 blitt en viktig del av NRKs samfunnsoppdrag og sammen med frivilligheten løfter den viktige formål til nytte for samfunnet, både i Norge og ute i verden, opplyser kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en melding.

TV-aksjonen kalles gjerne verdens største dugnad der 100.000 bøssebærere besøker 2,3 millioner husstander i løpet av to timer en søndag i oktober. Siden starten i 1974 er det samlet inn nærmere åtte milliarder kroner gjennom TV-aksjonen, omregnet til dagens kroneverdi.

I år er det CARE som har TV-aksjonen. Den arrangeres søndag 20. oktober.

- Blant mange gode søknader var det WWFs som fikk rådets tilslutning, opplyser Erik Samuelsen som er leder i innsamlingsrådet i NRK.

-Dette er en fantastisk nyhet for oss. Dette er et viktig tema som betyr mye for mange, og vi får en ekstra drahjelp gjennom TV-aksjonen. Det sier Ina Toften, markeds- og kommunikasjonssjef i WWF Verdens naturfond 

Powered by Labrador CMS