– Jeg er fortsatt lei av mangfoldsdiskusjonen. Jeg synes det går for sakte, sier Sally Kamara i Pressepodden. Nå forlater hun både NRK og mediebransjen.

Pressepodden:

NRK-profilen refser arbeidet med mangfold i medie­bransjen: – Går for sakte

– At jeg fortsatt er den eneste i mediebransjen som har en tydelig nedsatt funksjonsevne er for lite, sier Sally Kamara i Pressepodden.

Publisert

Onsdag denne uken ble det kjent at NRK Super-profilen Salamatu «Sally» Kamara slutter i jobben - og samtidig forlater mediebransjen.

Denne uken hadde hun sin siste sending og arbeidsdag i Supernytt-redaksjonen. På vei ut døren på Marienlyst kommer Kamara med et hjertesukk.

For hun mener mediebransjen ikke gjør nok for å bedre mangfoldet i bedriftene, og at lite er blitt noe bedre etter at første gangen rettet kritikken mot bransjen.

Den gangen - i 2021 - sa Kamara at «hun var lei diskusjonen som ikke fører til handling».

– Jeg er fortsatt lei av mangfoldsdiskusjonen. Jeg synes det går for sakte, sier hun i Pressepodden.

Hør Pressepodden-episoden øverst i denne saken, eller der du finner podkast.

Etterlyser funksjonsvariasjon

Kamara selv sitter i rullestol, og ble aktivt hentet inn til NRK Super nettopp for å speile mangfoldet i samfunnet.

– At jeg fortsatt er den eneste i mediebransjen som har en tydelig nedsatt funksjonsevne, som man tydelig har sett, er for lite. Det er gått to år siden jeg ble ansatt i NRK. Vi trenger flere. Det er for dårlig, rett og slett, sier hun.

Kamara mener det fortsatt er «for mye prat og lite handling», og at dette gjelder alle i mediebransjen.

Hun gjentar at formaningen fra 2021 om det må handling til - som å ringe direkte - fortsatt er en av løsningene.

Hun etterlyser også mer bevissthet rundt mangfold i redaksjonenes valg av kilder.

– Når man lager saker: Er det funksjonsvariasjon i de sakene? I saker hvor man drar ut og spør folk om de høye strømprisene, så ser man bare gående, sier Kamara.

Sally Kamara slutter nå i NRK Super, men sier hun vil savne jobben og kollegaene - også Fantorangen.

Fikk rørende melding

Hun understreker at hun er svært takknemlig for tiden og den plattformen hun har hatt i NRK.

Og tilbakemeldingene Kamara har fått fra barn, unge og ikke minst foreldre de siste ti årene viser verdien i å vise frem mangfold på TV-skjermen, forteller hun.

– Betydningen har vært mer enn det jeg hadde håpet på. At jeg har hatt betydning for så mange har sjokkert meg, sier Kamara.

Hun fikk for eksempel denne uken en rørende melding fra en mor med funksjonsnedsettelse, som nå sier at barnet hennes ikke lenger er flau over at moren sitter i rullestol. Takket være Kamaras tilstedeværelse på NRK Super.

Den meldingen leser Kamara opp i Pressepodden-episoden. Der forteller hun også om hvorfor tiden i NRK «har vært et eventyr», hvorfor hun er mer aktivist enn journalist og alle de prosjektene hun nå skal jobbe med.

Hør Pressepodden-episoden øverst i denne saken, eller der du finner podkast.

Powered by Labrador CMS