En litt yngre versjon av sjefredaktør Frøy Gudbrandsen i Bergens Tidende.

Mitt sommervikariat:

BT-sjefen klippet gress og luket blomsterbed for kommunen

– Det er den beste sommerjobben jeg har hatt, sier Frøy Gudbrandsen.

Publisert

Medier24 lanserer denne sommeren en ny fast spalte kalt «Mitt sommervikariat» der vi inviterer medieprofiler til å dele litt om sitt første sommervikariat i bransjen.

I dagens spalte er det sjefredaktør Frøy Gudbrandsen i Bergens Tidende som står for tur.

– Hvor og når var ditt første sommervikariat?

– Det var i avisa Fremtiden i Drammen, mens jeg gikk på videregående. Jeg jobbet litt helger og noen uker om sommeren. 

– Hva husker du best?

–De viste meg mye tillit og ga meg mye frihet. Litt i i overkant tror jeg. Jeg kan umulig ha gjort en spesielt god jobb. Husker jeg ville lage en kaféguide til Drammen, og jeg strevde voldsomt med å gjennomføre den. Den ble ikke særlig bra. 

– Hvem ble du kjent med som du fortsatt har kontakt med?

– Ingen faktisk. 

– Gjorde du noen tabber?

– Sikkert, jeg har gjort skikkelige tabber alle steder jeg har jobbet. Helt fra min første jobb som 14-åring. Jeg husker ingen konkrete tabber i Fremtiden, men det var garantert flere. Vil si det var primært de som gjorde en tabbe da de gikk med på å betale billetten min til Roskilde mot at jeg skrev en reportasje om Drammens-campen der. 

– Det ble en trivelig og uskyldig sak, der jeg, slik jeg husker det, fremstilte festivalen som noe i nærheten en konfirmasjonsleir. Et godt stykke fra det virkelige livet jeg og andre drammensere levde på Roskilde. Etterpå fikk jeg høre at «Neste gang får du skrive sannheten». Jeg leste Hunter S. Thomson først et par år senere, og jeg hadde nok hatt godt av å lese ham før. 

– Hva vet du nå som du skulle ønske du visste da?

– At det kan gå bra om man ikke får jobbene man søker på. Verken Aftenposten eller Drammens Tidende ville ha meg som sommervikar da jeg søkte meg dit senere. Den første sommeren etter at jeg begynte å studere journalistikk, klippet jeg gress og luket blomsterbed for Drammen kommune. Det er den beste sommerjobben jeg har hatt. Senere klarte jeg å mase meg inn til TV Buskerud, og hadde en utrolig gøy og lærerik sommer der. 

– Hva er dine tips til årets sommervikarer? 

– Ikke gi opp, selv om det føles som om alt går til helvete. Utholdenhet er kanskje den aller viktigste egenskapen til journalister. Og så vil jeg si at min erfaring er at livet bare blir bedre. De forvirrede 20-årene er oppskrytt. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS