Sigrid Sollund har lang fartstid i Dagsnytt 18. Her er hun avbildet i 2008.
Sigrid Sollund har lang fartstid i Dagsnytt 18. Her er hun avbildet i 2008.

Mitt sommervikariat:

NRK-profilen fikk en bratt læringskurve: – Jeg visste ikke forskjell på Dagsnytt og Dagsrevyen

Sigrid Sollund forteller om minner fra tiden som sommervikar i spalten «Mitt sommervikariat».

Publisert

Medier24 lanserer denne sommeren en ny spalte kalt «Mitt sommervikariat», der vi inviterer medieprofiler til å dele litt om sitt første sommervikariat i bransjen.

Denne gangen er det Dagsnytt 18-programleder Sigrid Sollund.

– Hvor og når var ditt første sommervikariat? 

– Mitt første sommervikariat som journalist var i NRK Alltid Nyheter, noe som var paradoksalt ettersom jeg hele tiden under studiene i Volda var fast bestemt på at jeg ikke skulle jobbe med nyheter. Læringskurven var bratt i alle retninger. For eksempel visste jeg ikke forskjell på Dagsnytt og Dagsrevyen.

– Hva husker du best?

– Jeg husker best det gode samholdet og følelsen av fellesskap. Vi var organisert på utsiden av NRKs etablerte nyhetsmiljø for å gjøre ting annerledes enn det de gjorde i Dagsnytt, og det gjorde at vi fikk en (noenlunde vennskapelig) «oss mot dem»-følelse. I tillegg var de fleste av oss unge og barnløse og i samme livssituasjon. Vi jobbet intenst og festet intenst.

 – Hvem ble du kjent med som du fortsatt har kontakt med? 

– Jeg ble kjent med mange som jeg fortsatt har gleden av å jobbe med. Håvard Grønli, Fredrik Lauritzen, Fredrik Solvang - blant andre. (Sistnevnte pleide å more seg med å kaste papirkuler på meg)

– Gjorde du noen tabber?

– Jeg gjorde masse tabber, hele tiden. Alt skulle gå fort, og da gikk det iblant galt. Blant annet sa jeg på lufta at en mann hadde falt med i en brevsprekk (det hadde han ikke, derimot hadde han falt ned i en bresprekk).

– Hva vet du nå som du skulle ønske du visste da?

– Jeg skulle ønske jeg visste det var med riktig sittestilling. Etter tre uker i jobb fikk jeg senebetennelse i begge armer, det har forfulgt meg siden.

– Hva er dine tips til årets sommervikarer?

– Mitt tips til alle i alle bransjer er å vise at man er interessert og lærevillig. Ta initiativ og kom med forslag, vær ydmyk, men ikke redd for å vise det du kan. Noen har plukket deg ut av en grunn.

– I tillegg: søk opp ting før du stiller de mest grunnleggende spørsmålene, lytt/se/les det redaksjonen produserer. Og ha god sittestilling!

Powered by Labrador CMS