Johansen, Johannessen og Johannessen i Dagens Næringsliv

SKRÅBLIKK:

Hvor mange Johansen/Johannessen er det egentlig lov å ha i samme mediehus?

«Det er også mulig dette er en helt bevisst rekrutterings­taktikk fra Dagens Næringsliv», skriver Marius Thorkildsen i Ukas Beste.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Velkommen til Ukas beste, medieprisene ingen har bedt om.

Ukas mest forvirrende navnekombo: Dagens Næringsliv

Det er nye og forvirrende tider i Dagens Næringsliv. Denne uken ble det klart at DN ansetter Stian Øvrebø Johannessen og Marianne Johansen som henholdsvis stabsredaktør og nyhetsredaktør. Tidligere i mai startet også Janne Johannessen i ny rolle som sjefredaktør.

Hvor mange Johansen/Johannessen er det egentlig lov å ha i samme mediehus? Jeg vet ikke hvem som skriver referat fra morgenmøtene i DN, men vedkommende fortjener en solid lønnsøkning.

Det er også mulig dette er en helt bevisst rekrutteringstaktikk fra DN. I så fall så har jeg noen kandidater til fremtidige roller:

Kanskje man rett og slett må over på fornavn i ledergruppa i DN?

I så fall gratulerer med pris til Stian, Marianne og Janne!

Ukas beste «Vi prøvde i hvert fall»: Facebook

Aftenposten-profil Ingeborg Senneset prøver å informere folk om hvorfor de bør ta vaksiner på sin Facebook-side. Det er i seg selv en ganske utakknemlig oppgave da man kan ha inntrykk av at vaksine-skepsis på Facebook har et høyere R-tall enn korona.

Jobben gjøres ikke lettere av at Facebook selv ikke er spesielt behjelpelig. Denne uka meldte Medier24 at Facebook hadde slettet et Senneset-innlegg om feilinformasjon fordi SoMe-giganten hadde tolket innlegget som nettopp feilinformasjon.

Senneset er ikke spesielt imponert og gratulerte Facebook Twitter samtidig som hun skrev «Nok en av mine poster som HANDLER OM feilinformasjon, er blitt SLETTET som feilinformasjon. Lykke til med å bekjempe fake news».

Facebook selv sier at «feil vil skje» og viser til at de benytter en kombinasjon av automatiserte prosesser og menneskelig kontroll for å vurdere innhold.

Siden de automatiske prosessene åpenbart ikke fungerer så har jeg noen forslag til ting de kan legge til i algoritmen for å øke treffprosenten:

  • Har forfatteren en hund som profilbilde? – Slett alle innlegg

  • Er profilbilde en selfie ute av fokus? – ingen posting med promille og på saker om norske flagg i 17. mai-tog.

  • Har forfatter en dårlig 3D-versjon av det norske flagget klistret på profilbilde? – ikke lenger tilgang til «le så jeg gråter»-reaction.

  • Hvis forfatter følger Sylvi Listhaug – fjern tilgang til å poste om Lan Marie Berg

  • Er forfatter medlem av «God humor for rocka damer» – Kan ikke poste om vaksine og/eller barneoppdragelse

  • Er forfatter mann over 65 med bakgrunn i gravemaskin-bransjen? – selvdestruer ruter

Gratulerer til Facebook og lykke til!

Ukas beste trøblete bruk av illustrasjonsbilde

Da Bodø Nu skulle omtale konkursbegjæringen av den lokale snekkerbedriften BB Spesialisten AS benyttet de et illustrasjonsbilde av ansatte fra snekkerbedriften Snekkerbjørn.

De ansatte i Snekkerbjørn begynte å stusse da de fikk henvendelser om hvorfor de var konkurs, og Bodø Nu måtte endre bilde og redaktør i Bodø Nu har beklaget til Snekkerbjørn.

Det oppdaterte bilde er bare et skyline-bilde av Bodø sett fra havet. Her kan vi blant annet se det lokale Scandic-hotellet «Scandic Havet». Håper ikke dette betyr at Havet nå er konkurs!

Gratulerer med pris til Bodø Nu.

Bonus: Skulle likevel saken få enorme konsekvenser, slik som at avisen ikke bare beklager, men også legger ned, stenger og sier opp alle sine ansatte, så har jeg en gladnyhet til én av dem:

Jeg tror nemlig Bodø Nu-journalist Linn B. Johansen har gode sjanser på å søke seg inn hos DN!

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS