Redaktør i Vest-Telemark blad, Øystein Øygarden, liker å bruke sommeren til å være turist i eget distrikt.
Redaktør i Vest-Telemark blad, Øystein Øygarden, liker å bruke sommeren til å være turist i eget distrikt.

Sommerpraten: 

– Lite kan måle seg med å lese egen avis når en ikke vet hva som kommer på trykk

Redaktør i Vest-Telemark blad og styreleder i Landslaget for Lokalaviser, Øystein Øygarden, klarer ikke helt å holde seg unna egen avis i ferien.

Publisert

I spalten sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det redaktør i Vest-Telemark blad og styreleder i Landslaget for Lokalaviser, Øystein Øygarden

– Hva gjør du i sommer? 

– Blir stort sett i Vest-Telemark, men det er ikkje den verste plassen å vera. Eg vil prøve å vera litt flinkare på det eg alltid tenker eg skal vera – vera turist i eigen heimregion. I august skal eg ha eit par veker ferie, då blir det ein helgetur til England for å få med seriestarten i Premier League. Resten av ferien sparar eg til hausten.

– Favoritt-is gjennom tidende? 

– Det må vel vera Drillo-isen. Kan ikkje kome på nokon som har passert den på is-skalaen. 

– Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?)

– Når ein scrollar det nasjonale nyheitsbilde dagleg synest eg det er mykje agurknytt året rundt – saker som i utgangspunktet ikkje er saker. Lokalt tar politikken ein pause og sakene er litt annleis. Det trur eg er sunt både for lesarar og journalistar, utan at eg nødvendigvis vil sette merkelappen «agurknytt» på journalistikken. 

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie?

– Eg har ein plan om å slå av varslane på Twitter frå naudetatane og unngå å sjekke lesartala på vtb.no. Men lite kan måle seg med å lese eiga avis når ein ikkje veit kva som kjem på trykk – så vtb.no blir med på ferien. 

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb?

– Eg har vondt av den eldre mannen som hadde tatt medalje i EM for hjarte- og lungetransplanterte tidleg på 2000-talet. Som sommarvikar var det ei særs triveleg sak. Han tok på seg friidrettsdrakta og poserte stolt med medaljen. Saka blei fin den. Bilda som skulle ha vore på minnekortet derimot var der ikkje. Det var tomt. Null bilde. Det var for langt å reise for å ta nye bilde, og saka «bronsemedalje til grungedøl» blei biletgjort med eit arkivbilde av den spreke pensjonisten som nokre år tidlegare hadde rasa mot Postens elendige distribusjon av avisene. Han stod med armane i kross – og var langt frå like blid som då han smilte til den unge fotografen som ikkje hadde kontroll på kameraet. 

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Eg har vokse opp på gard og har nå overtatt den same garden –så eg føler eg bør svare Farmen. Men eg er heilt sikker på at eg hadde gjort det betre sosialt enn i praktisk gardsarbeid ...

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS