Andrea Rognstrand jubler og dypper beina i Atlanterhavet ved Portsmouth i New Hampshire i september i fjor etter å ha syklet 4599 kilometer på tvers av USA.
Andrea Rognstrand jubler og dypper beina i Atlanterhavet ved Portsmouth i New Hampshire i september i fjor etter å ha syklet 4599 kilometer på tvers av USA. Det mener hun gir godt grunnlag for å være med i 71 grader nord.

Sommerpraten: 

Gjorde 1,5 timer lang intervju - opptakeren var ikke på

– En ulykkelig sommervikar forklarte med klump i magen at jeg hadde gjort en kjempetabbe og fikk heldigvis gjøre intervjuet på nytt, forteller Andrea Rognstrand.

Publisert

I spalten sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det konstituert ansvarlig redaktør i Forsvaret forum, Andrea Rognstrand.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer er jeg konstituert ansvarlig redaktør i Forsvarets forum mens sjefen er i pappaperm, og så skal jeg flytte. Ellers leser jeg alle rapportene som er kommet fra Forsvaret, Forsvarskommisjonen, Totalberedskapskommisjonen og andre aktører de siste månedene. Mellom slagene lytter jeg til true crime og strikker mens jeg ruger på et nytt familiemedlem.

– Favoritt-is gjennom tidende?

– Med en far fra byen (Kristiansand), risikerer jeg å bli arveløs dersom jeg svarer noe annet enn Hennig-Olsen. Etter nyheten om at Freia-eieren meldte at den russiske delen skilles ut etter årsskiftet kan jeg vel nok en gang åpent skilte med at det er Daim balltopp jeg strekker meg etter i kjøledisken.

- Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?)

– Jeg er fan. Det jeg har lært aller mest av som journalist er sommervikariatene i NTB og VG. Rolige dager fordrer en kreativ og løsningsorientert journalist, og det tror jeg er egenskaper som hjelper på når det brenner ellers.

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie?

– Årets ferie er allerede gjennomført på Sunnmøre og i Italia. Da koblet jeg helt av- til og med når både undersøkelsen om mobbing og seksuell trakassering i Forsvaret og forsvarssjefens fagmilitære råd kom. 

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb?

– Under sommervikariatet i VG i 2019 gjorde jeg et 1,5 timer langt intervju med en sjefssersjant på Skjold leir. Da jeg rundet av hadde jeg hodet spekket med ideer til saker jeg kunne få ut av det. Uheldigvis var opptakeren ikke skrudd på. En ulykkelig sommervikar forklarte med klump i magen at jeg hadde gjort en kjempetabbe og fikk heldigvis gjøre intervjuet på nytt. Det ble kortere og mer konkret, så enden på visa ble god.

– Ellers var jeg først ut i VGTVs tabbekavalkade i 2018, der jeg ikke var klar over at vi var på direkten fra et åsted.

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Jeg har ikke TV, så her er jeg litt på dypt vann, men kanskje 71 grader nord? Jeg snikskryter av at jeg har syklet USA på tvers ved en hver anledning som byr seg. Så jeg kan være ganske seig, og så liker jeg å navigere etter kart.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS