Synnøve Vereide Trampe
Dagsavisen-kommentator Synnøve Vereide Trampe ringte redaktør Eirik Hoff Lysholm og sa at hun ville ha jobben. Og den fikk hun.

Pressepodden:

Samme dag som Hege Ulstein ga seg meldte erstatteren interesse: – Kan ikke stå for lenge og glo

Synnøve Vereide Trampe satt ikke lenge på gjerdet for å kapre jobben som Dagsavisens nye kommentator, forteller hun i Pressepodden.

Publisert Sist oppdatert

Synnøve Vereide Trampe ble tidligere i vår ansatt som Dagsavisens nye kommentator.

Hun erstatter Hege Ulstein, som sluttet på dagen og forlot journalistikken tidligere i vinter.

I Pressepodden denne uken forteller Vereide Trampe om hva hun tenker om kommentator-skoene hun nå skal fylle, hva som er forskjeller og likheter mellom henne og Ulstein - og ikke minst hvorfor hun ønsket å jobbe i Dagsavisen.

Og nettopp det ønsket var sterkt. Såpass sterkt at da Ulsteins exit ble kjent, så tok Vereide Trampe kontakt med Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.

– Jeg var på utkikk etter ny jobb. Med en gang jeg leste nyheten, så sendte jeg en melding til Eirik og sa at den jobben vil jeg ha. Enkelt og greit. Jeg var litt frempå og rask der, forteller Vereide Trampe.

– Det er sånn med stolleken, at ser man en stol ledig så kan man ikke stå for lenge og glo på den. Man må faktisk gå og sette seg, legger hun til med et smil.

Vereide Trampe har i ettertid fått vite at Dagsavisen allerede hadde henne i kikkerten.

– Jeg fikk høre senere at de faktisk hadde navnet mitt på en shortlist. Det er litt kult at de også hadde tenkt på meg, sier hun.

Hør Pressepodden i sin helhet øverst i denne saken, eller der du finner podkast til vanlig

Synnøve Vereide Trampe
Synnøve Vereide Trampe sier hun er glad og takknemlig for at Dagsavisen har satset på henne - som både ung, uerfaren og høygravid kommentator.
Powered by Labrador CMS