På bilde: Nyhetssjef Cathrine Skogheim i Avisa Nordland. Fra 1. august tar hun over som konstituert sjefredaktør og daglig leder.
Nyhetssjef Cathrine Skogheim i Avisa Nordland. Fra 1. august tar hun over som konstituert sjefredaktør og daglig leder.

Sommerpraten:

Ambassadør-tabben: – Jeg glemte å trykke record

– Heldigvis stolte jeg såpass lite på meg selv og opptakeren at jeg uansett skriblet ned noen notater underveis, sier Cathrine Skogheim, nyhetssjef i Avisa Nordland. 

Publisert

I spalten sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det nyhetssjef i Avisa Nordland, Cathrine Skogheim.

– Hva gjør du i sommer?

– Jeg skal jobbe hele sommeren. Jeg er selvfølgelig litt misunnelig på alle mine gode kolleger som har ferie, men i september/oktober skal jeg på en toukers tur til USA med ei god venninne. Vi skal til San Fransisco først, og så kjøre nedover vestkysten til Los Angeles, med masse spennende planlagt. Det kommer til å bli veldig gøy, så det er verdt å vente på. I tillegg har jeg akkurat kjøpt leilighet og overtatt den, så på ettermiddagene og i helgene har jeg malt vegger og pakket ut av flytteesker. Det er nok å henge fingrene i, altså - både på og utenfor jobb.

– Favoritt-is gjennom tidende?

– Den gode, gamle Kaptein Sabeltann-isen - ikke versjonen som kom for noen år siden. Sabeltann-isen er selve symbolet på bilferier til Lofoten på sent 90-tall og tidlig 2000-tall. 

– Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?)

– Jeg har et litt ambivalent forhold til agurknytt. Noen ganger blir jeg litt matt av saker som egentlig ikke er saker, og andre ganger er det noe av det mest fornøyelige jeg leser. Jeg tenker mest av alt at det handler om god balanse i miksen av saker vi lager. Vi må ha sakene om et mystisk insektsfunn eller en Hollywood-kjendis på tilfeldig besøk, i tillegg til de store og tunge nyhetssakene. 

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie?

– Jeg slår av varslene på alt som plinger til vanlig, og jeg reduserer antall konsumerte nyhetsartikler ganske kraftig, selv om det er vanskelig.

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb?

– For noen år siden skulle jeg intervjue den amerikanske ambassadøren i Norge, som var i Bodø i forbindelse med en konferanse. Vi hadde på forhånd avtalt at lydopptak var okei, og det var jeg kjempeglad for, sånn at jeg slapp å simultanoversette et intervju om forsvar og amerikansk politikk mens det pågikk. Intervjuet gikk kjempefint, vi snakket om Russland, Trump og forholdet til Norge - og jeg ble antagelig så ivrig av den interessante samtalen at jeg glemte å trykke record. Heldigvis stolte jeg såpass lite på meg selv og opptakeren at jeg uansett skriblet ned noen notater underveis, så det ble en fin sak til slutt. 

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Camp Kulinaris, kanskje? Jeg hadde ikke hatt vondt av å bli litt bedre på kjøkkenet…

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS