Sommerpraten:

– Jeg ødela mitt første oppslag som fireåring

Utviklingsredaktør i Adressa, Christer S. Johnsen, har gjort sin del tabber. Men en av de tidligste i karrieren skiller seg ut.

Publisert Sist oppdatert

I spalten sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det utviklingsredaktør i Adresseavisen, Christer S. Johnsen.

– Hva gjør du i sommer?

– Først på lista i ferien er den obligatoriske dannelsesreisen nordover til Mosjøen. Her kommer ungene hjem med et par banneord og gode fiskehistorier ekstra i bagasjen, og gleder seg allerede til neste sommer på Helgeland. Ellers blir det Trøndelag og en snartur til Syden-land med bading og sol på kona og ungene, og sunblock 90 i skyggen på meg. Benytter sjansen til å slå et slag for at «griserosa» også er en nyanse av summer tan. Ellers blir det mye lesing og leking med AI.

– Favoritt-is gjennom tidene?

– Jeg elsker is. Så å si alt som ikke påvirker nøtteallergien. Gi meg en tolitersboks og en skje, så er jeg fornøyd!

– Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?)

– Her er det bare å lytte til de yngre mediebrukerne. Vi trenger pusterommet og miksen, og jeg ser ikke noe galt i at bransjen kan omtale det noe kuriøse som skjer rundt oss. Så mener jeg samtidig det blir tynt med oppslag som «Årets varmeste julidag», når datoen er 2. juli.

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie?

– Jeg trives best når jeg føler meg oppdatert. Å skulle legge bort Adressa.no eller resten av «nyhetsrunden» er uaktuelt. 

– I starten av ferien forsøkte jeg å skru av varsler på kveldsrapporten, men den største forskjellen ble at jeg bare gikk inn et par gang ekstra mens jeg ventet på at den skulle dukke opp.

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb?

– Jeg har gjort min del … Jeg ødela mitt første oppslag som fireåring. På besøk hos mamma (som jobbet i lokalavisa) kom jeg over en filmrull som skulle fremkalles. Det ryktes at jeg satt under en pult og dro ut filmen mens jeg lette etter «det beste bildet».

– Småflaut var det også da jeg dekket min første hockeykamp: Her ble referatet skrevet og maskinen klappet sammen etter endt 2. periode. Trøsten er at mange engasjerte supportere tok seg så god tid til å fortelle meg at hockey har 3. perioder. 

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Med min kjærlighet for is, og lettere betennelse i treningslysta, burde det sikkert vært «16 ukers helvete». Skulle ønske jeg hadde en bakgrunn som kvalifiserte meg til «Mesternes mester».

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS