Pressepodden

NRK P3-profilen Adelina Ibishi er redd for ny «Britney Spears-skandale» fra pressen: – Ting skal tulles med på riktig måte

Hun håper å kunne se tilbake på sine egne sendinger om ti år med en god følelse i magen, forteller hun i Pressepodden fra Medier24.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Adelina Ibishi er programleder i P3morgen, og selv om det ofte er god stemning og mye «fjasing» i studio tenker hun ofte over hvordan hun kan prate om forskjellige tema.

– Jeg har brukt mye tid i det siste på å tenke på popkulturelle hyper som oppstår, sier Ibishi, og sikter for eksempel til trekantdramaet med Kim Kardashian, Kanye West og Pete Davidson.

– Det er en skilsmisse mellom to mennesker, Kanye West er faktisk psykisk syk, Kim er ekskona hans som han uttaler seg ugreit om i media. Når man skreller det ned til at de ikke er superkjente mennesker, så er det noe ugreit med måten man snakker om det, sier hun.

Hun trekker fram mediedekningen av Britney Spears i 2007, og hvordan man i dag ser at dekningen var ugrei.

– Verden i dag skjønner at mediehåndteringen og humoren laget på det, at det var litt stygt og ikke helt riktig, sier Ibishi.

Det har hun i bakhodet når hun spøker med ting på lufta, men det er utenfor studio hun får tid til å kjenne etter.

– Det er vurderinger man må ta underveis: Jeg vil snakke om dette, men sitter det godt i magen? Har jeg noe å si, eller vil jeg si det bare fordi alle andre sier det? Kan jeg stå inne for det?, sier hun er spørsmål hun stiller seg selv.

Hun mener alle burde være litt redd for å plumpe ut med noe.

– Vi tar vurderinger i P3morgen også. Vi er opptatte av å lage et varmt lite samfunn hvor det er helt rom for å tulle med ting, men da skal det tulles med på riktig måte, sier Adelina Ibishi.

I denne episoden av Pressepodden prater vi også om hvordan en film med Leonardo DiCaprio fikk henne til å ville bli journalist, og hvorfor hun er glad for at det ikke er hun som er kringkastingssjef.

Powered by Labrador CMS