Ingeborg Senneset (innfelt) er kritisk til prinsesse Märtha Louises pressenekt.
Ingeborg Senneset (innfelt) er kritisk til prinsesse Märtha Louises pressenekt.

MENINGER:

Dette er ubegripelig arrogant og langt over grensen til udemokratisk

«Det offentlige paret som lever av å være offentlige, bør også respektere og forholde seg til offentligheten», skriver Ingeborg Senneset om Märtha Louise og Durek Verretts ønske om avstand fra pressen.

Publisert Sist oppdatert

«I dag setter vi strek», skriver en offentlig person i et offentlig innlegg med denne beskjeden til offentligheten: Vi melder oss ut.

Eller, ikke helt. For dette er ikke en utmelding av offentligheten, noe man kan respektere og forholde seg til at privatpersoner velger.

For dette er høyst offentlige personer som lever av og i offentligheten. Oppmerksomhet er levebrødet. Så det er en utmelding – men bare av den ubehagelige delen.

Kjøp produktene våre, delta på kursene våre, del hverdagen vår, lik postene våre, ja, underhold oss økonomisk og hei oss fram!

Men still ikke kritiske spørsmål, be ikke om svar på saklig journalistikk, krev ikke etterrettelighet, kilder eller opplysninger, inviter ikke til debatt, nei, der setter vi strek!

Dette er ubegripelig arrogant og langt over grensen til udemokratisk. Og det er ikke veldig nytt.

• Ti år tilbake skulle NRK helst bare være en reklamekanal for bok og engleskole, ikke noen som formidlet kritikk.

• Durek Verrett har lenge blokkert meg (og etter hvert mange andre) og forholder seg på ingen måte til pressen på normalt vis

• Andre har dratt «mobbekortet» på prinsessens vegne, og dermed degradert et uhyre viktig begrep til å omfatte kritisk omtale

• Og nei, det er selvsagt ikke et problem hvem prinsessen er sammen med, men forretningsvirksomheten kan være problematisk. Og det er den, ikke dem, det har handlet og handler om

Jeg gjentar gjerne det jeg tidligere har skrevet: De må gjerne kritisere mediene. FLERE bør kritisere mediene. Konkret og saklig kritikk kan være både viktig og riktig og gjøre oss bedre. 

Pressen på sin side må ikke la seg forføre til kjendisjournalistikkens ukritiske gjengivelser, skandale- og kjærestestoff, men holde fast ved det prinsipielle og det viktigste – fakta og kritisk dekning.

Men boikott og blokkering er ikke mediekritikk. 

Det offentlige paret som lever av å være offentlige, bør også respektere og forholde seg til offentligheten.

———————————————-

Dette innlegget ble opprinnelig publisert på Senneseths Instagram-profil og på hennes Facebook, og er gjengitt med tillatelse.

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS