Edvard Muli Langen. Ansvarlig redaktør for Eikerbladet, Svelviksposten og Sande Avis. Monica Irèn Solberg Susegg, sjefredaktør i Steinkjer-Avisa. Fred C. Gjestad, sjefredaktør i Raumnes. Guro Valland, sjefredaktør i Bergenavisen og Tom Martin Hartviksen, sjefredaktør i Gudbrandsdølen Dagningen

Medienes kamp om fylkene: Se konkurransen

Rogalandsavisene skyter fart, mens i Troms har bare en avis oppgang i daglig dekning. 

Publisert Sist oppdatert

Mens nesten samtlige aviser i Finnmark er i vekst i daglig dekning, faller nesten alle avisene i Troms. Det viser tallene for daglig dekning i første kvartal. 

Se alle tallene nederst i saken.

Av avisene som er med i MBLs måling, var 92 av avisene i vekst ved forrige måling, mens 89 opplevde fall. Ti aviser var nye på målingen.

I Agder har kun to av avisene i målingene vekst i daglig dekning, med Lyngdals Avis med den største prosentøkningen. De større avisene Fædrelandsvennen og Agderposten har det største fallet. 

Vestfold–avisene vokser i gjennomsnitt 6,7 prosent, godt hjulpet av Øyene, som har en vekst på 61 prosent. Østlands-Posten har størst tilbakegang, med 1135.

For Troms er det bare en av avisene som har fremgang i lesertallene. Nye Troms har en økning i 1127 i daglig dekning. Mens alle andre aviser i målingen har tilbakegang. Verst rammer det iTromsø, med en tilbakegang på 4818, tilsvarende 17,9 prosent. 

Finnmark kan vise til den sterkeste veksten prosentmessig. I gjennomsnitt vokser persontallene i fylket med 28,7 prosent. Veksten er i all hovedsak drevet av Sør–Varanger Avis som har en enorm vekst på 96,7 prosent. Altaposten er den eneste med tilbakegang, som faller svakt med 413 i daglig dekning. 

I Akershus har de fleste avisene også vekst, med Enebakk Avis som den største vekstvinneren. Raumnes faller mest med 16,2 prosent. Redaktør Fred C. Gjestad har tidligere uttalt at de har vekst målt mot forrige kvartal, og at det blir kunstig for de å sammenligne seg med fjorårets tall, da de hadde et trippeldrap i kommunen som fikk mye oppmerksomhet. 

I Nordland er det ikke store endringer for fylket samlet, som har en nedgang på 1,9 prosent. Lofot-Tidende og Fremover står for den største veksten, mens Saltenposten faller med 1351. 

I Trøndelag er det avisene nord i fylket som kan vise til størst vekst. Steinkjer-Avisa og søsteravisen Snåsningen har begge sterk vekst i daglig dekning, med førstnevnte med en nær dobling. I andre enden ligger Trondheims-avisen Nidaros, og Polaris sin næringslivsavis for fylket, MN24, som begge faller med mer enn 20 prosent. 

Buskerud fylke øker samlet med over seks prosent. Mens tre aviser har vekst, står tre nærmest på stedet hvil. Hallingdølen faller mest i daglig dekning, med 3,7 prosent, tilsvarende 346. 

Innlandet har en vekst på 5,5 prosent på fylkesnivå. Stangeavisa står for den største prosentvise veksten, med 31,5 prosent, mens Gudbrandsdølen Dagningen øker mest i rene tall, med 5592.

I Møre og Romsdal har ingen av avisene økning på mer enn 800, med Romsdals Budstikke som den som øker mest i rene tall, mens Sunnmørsposten har en nedgang på 7823.

Oslo-avisene er de som naturlig nok har størst svingninger. Mens Se og Hør har en økning på 75.443, tilsvarende 39 prosent, har E24 en vekst på 33.722. På den andre enden mister både Dagbladet og TV 2 nesten 100.000 i daglig dekning. Dagsavisen har nær en halvvering, og mister 47.4354, mens nisjeavisen Psykologisk faller med nesten 60 prosent.

I Rogaland har de fleste avisene vekst, med Solabladet og Bydebladet øverst. Haugesunds Avis har størst ren vekst, mens Stavanger Aftenblad har størst fall i rene tall.

I Telemark er Varden den som taper mest, både i prosent og i rene tall. De har mistet 12.745 lesere, en tilbakegang på 31,9 prosent. Varden–redaktør Tom Erik Thorsen har tidligere uttalt at de har blitt hardt truffet av trafikken fra tredjepartsplattformer-. Konkurrenten Telemarksavisa har også tilbakegang, på 2.636.

I Østfold holder alle avisene i målingen seg stabile, der Smaalenenes Avis har størst tilbakegang med fem prosent.

I Vestland spisser kampen seg til i Bergen. Mens Bergenavisen har en oppgang på 8.326, tilsvarende 9,5 prosent, har Bergens Tidende en tilbakegang på 5.624. Også kristenavisen Dagen har et fall på 5.181, tilsvarende 26 prosent.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at MN24 er tilknyttet Amedia. Det er feil. Det riktige er at avisen er tilknyttet Polaris. Feilen ble retten 28.05.25, klokken 15.39.

Powered by Labrador CMS