Sjefredaktør i Agderposten, Katrine Lia

Agderposten åpner huset for debatt under Arendalsuka: – Jeg vet at dette hadde gledet min avdøde forgjenger

I tillegg til Agderposten og Fædrelandsvennen inviterer Media City Bergen, Norsk Journalistlag, Redaktørforeningen, MBL, Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund og Landslaget for lokalaviser til en rekke spennende debatter i Agderpostens auditorium.

Publisert Sist oppdatert

Om bare halvannen uke er det klar for Arendalsuka i sørlandsbyen. Og for første gang åpner Arendalsukas eneste lokale mediehus dørene for debatter hele uka.

- «Mediescenen» i Agderpostens lokaler er noe jeg vet vår tidligere sjefredaktør Stein Gauslaa hadde satt stor pris på, sier Katrine Lia, sjefredaktør i Agderposten.

Hver dag gjennom Arendalsuka vil det pågå debatter i Agderpostens lokaler i Østregate i Arendal. Nå slår en rekke medieaktører seg sammen for å invitere til debatter på Agderpostens nye «Mediescenen».

Det siste halve året har sjefredaktør Katrine Lia og livesjef Øystein Bjerkestrand i Agderposten, i samarbeid med sjefredaktør i Fædrelandsvennen Eivind Ljøstad, jobbet for at presseorganisasjonene skal flytte inn i Agderpostens lokaler for å arrangere debatter der.

I tillegg til Agderposten og Fædrelandsvennen inviterer Media City Bergen, Norsk Journalistlag, Redaktørforeningen, MBL, Fagpressen, Norsk Lokalradioforbund og Landslaget for lokalaviser til en rekke spennende debatter i Agderpostens auditorium.

Det er noe sjefredaktør Katrine Lia har tenkt lenge på.

– Da Agderpostens tidligere sjefredaktør, avdøde Stein Gauslaa, takket av i Agderposten, tok han opp dette med betydningen av debatter. Det skjedde på takkelunsjen i dette avishuset, i etasjen over det som nå blir vår nye mediescene. Jeg er sikker på at Stein hadde satt stor pris på at vi nå får til å etablere en debattscene for samtaler om ytringsfrihet, medier og politikk her på huset.

Stein Gauslaa var en av initiativtakerne til Arendalsuka, sammen med blant andre Øystein Djupedal, tidligere fylkesmann i Aust-Agder. Gauslaa døde i 2017, kort tid etter at han hadde blitt pensjonist.

– Vi snakket mye om betydningen av de gode debattene de årene jeg jobbet sammen med ham, forteller Lia.

På Mediescenen vil det være debatter om ytringsfrihet, mediepolitikk, desinformasjon og falske nyheter.

Blant annet kommer Kjersti Løken Stavrum for å diskutere ytringsfrihetskommisjonens rapport, dagen etter at den blir lagt frem.

Og Kultur- og medieminister Anette Trettebergstuen kommer også, for å legge frem sine tanker om norsk mediepolitikk.

Powered by Labrador CMS