Aksel Hallan Halmøy er storfornøyd med fast jobb i Bergensavisen.

Aksel (23) fast ansatt før endt studieløp - skal dekke kulturlivet i Bergen med et kritisk blikk

Bergensavisen ansetter flere unge journalister, og Aksel Hallan Halmøy er en av dem.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Halmøy er for øyeblikket i praksis i NRK i Oslo, og er i ferd med å fullføre sitt siste studieår ved journalistutdanningen i Volda.

Han har tidligere jobbet for nyhetsavdelingen i Bergensavisen, men skal nå inn i kulturredaksjonen.

– Det er veldig gøy å bli ansatt før jeg er ferdig med studiene. Det er ingen selvfølge at de skulle ta sjansen på akkurat meg, så jeg ser på dette som en stor tillitserklæring, sier Halmøy til Medier24.

Han tror han får jobben fordi han har vist hva han kan tidligere.

– Jeg har jobbet der som vikar før, så de tar meg ikke opp som en kanin fra hatten. De vet hva jeg kan tilby, og de har tro på meg. Samtidig vet jeg hva som forventes av meg.

Mye å ta tak i

Halmøy gleder seg til å ta fatt på kulturlivet i Bergen. Han ser på seg selv om en mangesidig journalist.

– Det blir veldig kult å jobbe med et fast felt, der det er mye som skjer. Jeg er opptatt av kultur, og synes dette er en spennende mulighet. Litt av grunnen til at jeg fikk jobben var at de ville ha en nyhetsjournalist på kultur, og en som kan ta de kritiske sakene. Det har jeg tenkt å gjøre.

Han sier han kjenner miljøet godt, og at han vil tilnærme seg jobben med både interesse og et kritisk blikk.

– Man får være med på mye gøy som kulturjournalist, samtidig som det helt sikkert finnes mange konflikter å dekke. Jeg gleder meg til begge deler. Altså både å lage featuresaker, dokumentere alt det kule som skjer i byen, men samtidig sette kulturlivet i et kritisk søkelys. Det er nok mye dritt som skjer der også, avslutter Halmøy.

Powered by Labrador CMS