Kristine Sterud er debattansvarlig i Medier24

MENINGER:

Det kan ikke bare være presseekspertene som skal få mene noe om journalistikk

«At Medier24 er lokalavisa for mediefolk, betyr ikke at spaltene kun er forbeholdt mediefolk - snarere tvert i mot.», skriver debattansvarlig i Medier24, Kristine Sterud.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Vi mener at presseetikk skal diskuteres høyt og lavt av alle. Både vanlige folk (det er tross alt deres tur nå), pressetoppene, journalisten i gata, og til og med en lokalpolitiker eller to.

Aksel Rogstad reagerer nemlig på at vi lot Høyre-politiker Mehmet Kaan Inan komme med i debatten om presseetikken til Dagbladet og gi maktkritikk til Inga Marte Thorkildsen. Rogstad mener Inan ikke har kompetanse til å uttale seg om presseetikk, og at hans politiske agenda får for mye plass i innlegget.

Vi mottar ofte kritikk for det vi skriver, og noen ganger er den berettiget, men akkurat denne synes vi ikke traff særlig godt.

Rogstad står selvsagt helt fritt til å mene at Inan er uinteressant, akkurat som vi i Medier24 mener nettopp de uten utdannelse i journalistikk skal få like frie tøyler til å mene noe om presseetikk som Rogstad selv.

Det ville jo vært litt rart om kun en håndfull med presseetikere skulle få lov til å mene noe om de hundretusenvis av artiklene mediene publiserer i året.

Det er tross alt vanlige folk som er konsumenten av det vi i mediene skriver, og jeg tror det er viktigere enn noen gang å la deres stemme også få komme til orde innenfor mediekritikk. Da trenger vi den løpende debatten: hvordan oppfattes norsk presse av de som ikke jobber der selv?

Er det noen som føler seg urettmessig behandlet av en norsk avis så er det viktig å gi rom for den kritikken, og nettopp derfor får Inga Marte Thorkildsen plass hos oss. Er noen uenige og mener hun burde tåle det grunnet maktposisjonen og bakgrunnshistorien? Ja, da må de også få lov til å uttrykke det.

Rogstad etterlyser også et svar fra de som fikk kritikk - Dagbladet. De har fått flere anledninger til å svare i Medier24, og i går kom de med en beklagelse til Thorkildsen.

Det er naivt å tro at de som ytrer seg i debattflatene ikke har en form for agenda. Både de som ytrer seg og de som velger å tie når de får kritikk. Men det er jo nettopp meningsutveksling og forskjellige perspektiver som driver debatten videre og fører til endring og utvikling.

Og da er det min og Medier24s del av samfunnsoppdraget å legge til rette for nettopp dette.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS