På bildet er Ales Ree, hun har startet i ny jobb som eksekutiv produsent i NRK Drama.
Ales Ree har startet i jobb i NRK Drama.

Ales Ree blir ny eksekutiv produsent i NRK Drama

Produsenten som blant annet var med å lage Lykkeland, har gått til NRK.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har vokst opp med NRK, og har en stor kjærlighet for hele samfunnsoppdraget og menneskene der. Det er et veldig fint sted å jobbe, sier Ree til Medier24.

Hun startet i sin nye jobb som eksekutiv produsent i NRK Drama i starten av februar.

Ree har tidligere jobbet med TV og radio som redaksjonsleder og prosjektleder i NRKs kulturavdeling, der hun sluttet i 2008.

Hun frilanset noen år, før hun begynte i Monkberry i 2011, der hun blant annet var redaktør i Skavlan, produsert for NRK.

I 2013 gikk hun over til dramaproduksjon i Maipo Film, kjent for blant annet Lykkeland, Elling og Askeladden.

– Etter mange år som produserende og «hands on» var det veldig fristende å jobbe litt mer strategisk med drama-produksjon. Da kan jeg ikke tenke meg noe bedre sted å jobbe enn NRK, sier hun.

Sammen med en annen eksekutiv produsent og drama-sjefen i NRK, vil hun ta imot alle pitcher, forslag og innspill fra eksterne produsenter.

Den første tiden i den nye jobben har hun brukt på å bli kjent med nye systemer, og hun har brukt mye tid på å lese manus.

– Det er utrolig gøy og givende å ha fokus på innhold på den måten som vi har i dramaavdelingen, vi skal finne de beste historiene og har en ambisjon om å være den beste partneren for serieskapere og produsenter.

Powered by Labrador CMS