Redaktør i Tysvær Bygdeblad, Alf-Einar Kvalavåg, med papiravisen i solskinnet.

#Sommerpraten:

Redaktøren trodde han hadde ferie da han egentlig skulle jobbe: – Ikke bare en tabbe, men også fryktelig vondt

Alf-Einar Kvalavåg fikk en brutal start på det han trodde var første mandag i ferien sin, forteller han i #Sommerpraten.

Publisert

Medier24 har i #Sommerpraten stilt aktører i mediebransjen flere spørsmål om hva de skal gjøre i sommer.

Denne gangen er det redaktør i Tysvær Bygdeblad, Alf-Einar Kvalavåg, som skal svare for seg.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– 2022 har vært et godt år for lokalavisen, hvor lokale arrangement og aktiviteter har våknet til liv igjen. Samtidig har vi opplevd at store næringsetableringer har sett til vår kommune, noe som gjør at vi må toppe laget og stille i elitedivisjonen vi også. Abonnentene er fortsatt på lag med oss og vi har gode tall per 1.6.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– Hos oss gir betalingsmuren alle mulige muligheter for abonnentene. Da har de tilgang til både papir digitalt og til nettavisen. Vi var skeptiske men opplever vekst og stadig nye lesere. Vi har også utvidet med Instagram og ser at det digitale drar folk mot papir - like mye som motsatt.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Det er plasser hvor en ikke trenger å se på værmeldingen. I år blir det Naxos. Alternativt er Norge og da står rolige dager i Hardanger høyt. Er det regn kan det være det samme....

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Det er dårlige greier. Kan fint klare meg 14 dager på en strand uten noen form for oppdatering.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Å bli vekket en mandag i ferien for å bli minnet om at det ligger en lapp på pulten min med hva jeg skal gjøre denne arbeidsuken. Å gå på jobb når en tror en har en ferieuke er faktisk ikke bare en tabbe, men også fryktelig vondt.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– De må ha tro på seg selv og tenke at nå har de sjansen til å styre lokalavisen et par uker. Vi har flinke folk så litt god planlegging i forkant, så går dette strålende. Som nevnt i forrige spørsmål så tar jeg fri om sommeren.

Powered by Labrador CMS