Hordaland-styreleder Ida T. Sætersdal og Amedias regiondirektør Svein Atle Huus smiler begge over avtalen som sikrer overgang for Hordaland og Vaksdalsposten til konsernet.
Hordaland-styreleder Ida T. Sætersdal og Amedias regiondirektør Svein Atle Huus smiler begge over avtalen som sikrer overgang for Hordaland og Vaksdalsposten til konsernet.

Amedia kjøper to nye aviser

Avisa Hordaland og Vaksdalsposten blir en del av Amedia-konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Amedia overtar avisene Hordaland og Vaksdalposten, melder konsernet selv. 

Avtalen sikrer også kontroll over Hordaland Trykk og Distribusjon.

– Dette understreker hovedformålet vårt som utgiver: Å utvikle lokalavisjournalistikken og sikre mediemangfoldet i hele landet, sier regiondirektør Svein Atle Huus i Amedia.

Begge avisene har vært partneraviser i Amedia siden 2021, men tar nå steget fullt ut. 

Både Hordaland og Vaksdalsposten vil også gå inn i +Alt-nettverket, opplyser Amedia.

– Dermed er vi allerede godt kjent med dem. Og de er godt integrerte i Amedia sin driftsmodell og tar blant annet del i samarbeidet vårt med stoffutveksling mellom avisene. Nå gleder vi oss til å jobba enda tettere med dem og de dyktige medarbeiderne der, sier Huus.

Hordaland har vært i privat eie siden avisen ble grunnlagt for 140 år siden.

Hordaland-styreleder Ida T. Sætersdal mener overgangen til Amedia nå var naturlig. 

– Det er en krevende tid for mediebransjen, og det er vanskeleg å stå alene som ansvarlig eier i ei tid der teknologien er i rivende utvikling og brukervanene endrer seg raskt. Jeg er trygg på at dette salget vil gi begge avisene og trykkeriet et solid og godt grunnlag for videre utvikling, sier hun.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS