André Støylen avbildet i 2016 da Amediastiftelsen ble annonsert.

Nå blir Amediastiftelsen selvstendig medieeier 

Amedia-eieren blir frittstående i løpet av 2024 - og får ny daglig leder. 

Publisert Sist oppdatert

Amediastiftelsen blir nå selvstendig som medieeier av konsernet Amedia. 

Sparebankstiftelsen DNB - som opprettet stiftelsen i 2016 - som nå tildeler 388,5 millioner kroner for å gjøre den til «en selvstendig, allmennyttig stiftelse», opplyser Amedia.

Det vil deretter ikke være noen økonomiske bånd mellom Sparebankstiftelsen DNB og Amediastiftelsen/Amedia, opplyser konsernet.

André Støylen vil i løpet av våren gå inn i rollen som daglig leder for Amediastiftelsen på heltid. 

Han er nå administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB, og har også vært styreleder i Amedia siden 2016.

– Kjøpet av Amedia og opprettelsen av Amediastiftelsen er den oppgaven som har engasjert meg mest i min tid i Sparebankstiftelsen DNB. Jeg gleder meg til å kunne bruke all min tid til tiltak som styrker lokalavisene, journalistikk og ytringsfrihet, sier Støylen.

Etter denne transaksjonen vil det ikke lenger være noen økonomiske bånd mellom Sparebankstiftelsen DNB og Amediastiftelsen/Amedia. 

Amedia-sjef Anders Opdahl jubler over nyheten.

– Dette er en strålende start på 2024. Nå skrives et nytt kapittel i fortellingen om Amedia som et stiftelseseid mediekonsern med et klart samfunnsoppdrag, sier han.

– Vi har fremdeles krevende omstillingsoppgaver foran oss. Men det vil styrke oss at vi nå har en kraftfull eierstiftelse i ryggen, sier Opdahl.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS