Amedia vil gjennomføre en omfattende test av sine systemer tirsdag.

Amedia skal teste sin beredskap

Mediekonsernet gjennomfører en omfattende beredskapsøvelse tirsdag. 

Publisert Sist oppdatert

Amedia skal gjennomføre en omfattende øvelse for å teste konsernets beredskap.

Formålet er «å sikre avisenes mulighet til å publisere digitalt selv om deler av infrastrukturen er satt ut av spill», opplyser Amedia.

Øvelsen vil bli gjennomført førstkommende tirsdag mellom klokken 12.00 og 12.30. 

Amedias nettaviser vil være tilgjengelig i testperioden, men vil se noe annerledes ut. 

– Vi tester reservemekanismene våre jevnlig, men dette er første gang det vil være synlig for publikum. Vi gjennomfører en «ekte» test, og vi gjør det på dagtid mens nettavisene våre har et normalt antall lesere, sierHåvard Solheim, konserndirektør for data og teknologi i Amedia.

– Øvelsen vil bidra til at vi er robuste nok til å håndtere situasjoner der våre primære publiseringsløsninger blir utilgjengelige, sier han.

Solheim påpeker at Amedia spiller en viktig rolle i Norges demokratiske infrastruktur, og derfor en del av samfunnsoppdraget å sikre driften.

– Hensikten med beredskapsøvelsen er å sikre at ansatte i avisene og i Amedia for øvrig er trent på en mer omfattende hendelse, og at teknikken rundt fungerer som den skal slik at vi står i en best mulig posisjon til å alltid få nyhetene frem, sier han.

Amedia ble selv utsatt for et alvorlig dataangrep i romjulen 2021, som medførte at flere sentrale datasystemer ble satt ut av spill.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS