Anders Kulien, utviklingsdirektør i Fædrelandsvennen.
Anders Kulien, utviklingsdirektør i Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen er nytt medlem i medieklyngen

Sørlandsavisen blir en del av NCE Media.

Publisert Sist oppdatert

Fædrelandsvennen er siste medlem inn i den norske medieklyngen NCE Media i Bergen, opplyser Media City Bergen.

– I Fevennen har vi en offensiv tilnærming til den digitale transformasjonen. Vi er opptatt av at vi skal ta modige valg og hele tiden forbedre oss og opplevelsen for leserne våre, sier Anders Kulien, utviklingsdirektør i Fædrelandsvennen.

– Medieklyngen vil hjelpe oss til å øke utviklingstakten ytterligere gjennom samarbeid i spennende prosjekter og med kompetente miljøer. Hele mediebransjen burde bli flinkere til å samarbeide med aktører utenfor bransjen, og det får vi en meget god mulighet til å få til i Medieklyngen, sier han.

Kulien er klar på at avisen forhåpentligvis vil både gi og ta i medieklynge-samarbeidet.

– Jeg ser frem til at vi skal jobbe tett på Medieklyngen og har forventninger om bli inspirert, at vi får muligheter til å løse konkrete utfordringer og at vi får gode arenaer for å øke kompetansen vår, både blant journalister og andre. Vi tror også at vi har en del å bidra med inn i klyngen, blant annet på datajournalistikk, sier han.

Dette er medieklyngen:

*NCE Media har klyngestatus under klyngeprogrammet til Innovasjon Norge, som den eneste – av 14 – innen medieteknologi. Klyngeprogrammet er statlig finansiert.

*NCE Media er den eneste nasjonale medieklyngen i Norge.

*Media City Bergen er medieklyngens hovedkvarter, men ikke en klynge i seg selv. MCB er en kunnskaps- og næringspark, der en del av klyngen er samlokalisert.

*Det er over 100 medlemmer av klyngen spredt over hele landet, samt noen i utlandet. En fjerdedel av medlemmene holder til i MCB, mens to fjerdedeler er lokalisert på Vestlandet.

*Klyngen er også del av et stort europeisk nettverk av innovasjonshuber.


Kilde: Media City Bergen

Powered by Labrador CMS