Regjeringen mener NRK blir kompensert for pris- og lønnsveksten. Det får ikke kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen til å stemme.
Regjeringen mener NRK blir kompensert for pris- og lønnsveksten. Det får ikke kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen til å stemme.

NRK mener de blir underkompensert av regjeringen: – Alvorlig

NRK ønsker en avklaring med departementet om hvordan regjeringen har kommet frem til NRKs støtte.

Publisert Sist oppdatert

I dag la regjeringen frem forslag til statsbudsjett og foreslår at NRK skal få tildelt 6, 443 milliarder for 2024. Dette representerer en økning på 3,6 prosent. 

– Regjeringen mener NRK blir kompensert for pris- og lønnsveksten i 2024. Dette får ikke vi til å stemme. Vi trenger å avklare med departementet hvordan regjeringen har kommet frem til sine tall, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen til Medier24.

Budsjettforslaget for 2024 er basert på en videreføring av tilskuddet i 2023, justert for pris- og lønnsvekst, skriver regjeringen statsbudsjettet.

Haugen understreker at for NRK er det uhyre viktig at de har forutsigbare rammer, og at deres redaksjonelle uavhengighet sikres.

– Det er alvorlig at regjeringen også i år avviker fra vedtaket om at NRK skal ha forutsigbare økonomiske rammer, over en fireårs periode, forklarer økonomidirektør Andreas Norvik til Medier24.  

– Slik tilskuddet for 2024 ser ut, er NRK underkompensert med ca. 60 millioner kroner, i forhold til den pris- og lønnsveksten som er oppgitt i forslag til statsbudsjett, fortsetter han.

Hvis man inkluderer momsfridag får NRK nesten 400 millioner kroner mer på statsbudsjett med 7,2 milliarder kroner.

Da regjeringen presenterte forslaget for statsbudsjettet i fjor, ble det klart at NRK måtte kutte fordi de ikke ble kompensert for pris- og lønnsveksten. Da manglet NRK over 300 millioner kroner.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS