Marianne Knudsen blir medlem av Ytringsfrihetskommisjonen.
Marianne Knudsen blir medlem av Ytringsfrihetskommisjonen.

Hun blir nytt medlem i Ytringsfrihetskommisjonen

Marianne Knudsen går inn som kommisjonens nyeste medlem.

Publisert Sist oppdatert

Marianne Knudsen (21) blir medlem av Ytringsfrihetskommisjonen.

Det gleder kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) stort.

– Jeg er veldig glad for at Marianne Knudsen har takket ja til vervet som medlem i Ytringsfrihetskommisjonen, Jeg tror at hun med sin bakgrunn og erfaring kan bringe svært viktige perspektiver inn i kommisjonens arbeid, sier hun.

Knudsen er student og leder for Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU). Hun er også ambassadør for ungdomskampanjen Stopp hatprat og har vært medlem i Ungdommens ytringsfrihetsråd, en gruppe på 16 unge mennesker valgt ut av Fritt Ord til å kartlegge hvordan det står til med ytringsfriheten i deres egen aldersgruppe.

– Manglende representasjon av personer med funksjonsnedsettelse i Ytringsfrihetskommisjonen har vært et tema siden kommisjonen ble oppnevnt. Med oppnevningen av Marianne Knudsen har vi styrket kommisjonen på et område der den til nå har hatt for svak representasjon, sier statsråd Trettebergstuen.

Debatten rundt Ytringsfrihetskommisjonen har tidvis vært stor, blant annet etter at Begard Reza trakk seg fra kommisjonen. Kommisjonen har også vært mye omdiskutert i kunstmiljøet, etter at de inviterte Are Søberg, den såkalte Sløseriombudsmannen, til et innspillsmøte.

Mandatperioden for Ytringsfrihetskommisjonen er forlenget, og kommisjonen skal levere sin utredning 15. august neste år.

Powered by Labrador CMS