Advokat John Christian Elden har levert inn politianmeldelse på VG, på vegne av kjendismanager Erland Bakke.
Advokat John Christian Elden har levert inn politianmeldelse på VG, på vegne av kjendismanager Erland Bakke.

Erland Bakke har politianmeldt VG - mener avisen har brutt privatlivets fred

Advokat John Christian Elden har levert anmeldelsen på vegne av kjendismanageren.

Publisert

Kjendismanager Erland Bakke har politianmeldt VG for det han mener er en krenkelse av privatlivets fred, i forbindelse med en sak de publiserte der en rekke av hans tidligere klienter rettet kritikk mot ham.

Det skriver VG onsdag, i forbindelse med en sak om Bakkes advokat i saken, John Christian Elden, som har levert anmeldelsen på vegne av Bakke.

Bakke har tidligere beskyldt VG for å bedrive kampanjejournalistikk i forbindelse med saken, og påstått at de har interesse av å sverte ham, grunnet avisens eierskap av management-byrået Max Social.

Denne beskyldningen har avisens nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken tidligere avvist i intervju med Medier24.

– Dette stemmer ikke. VG har omtalt forhold som har klar offentlig interesse. Det er viktig å belyse hvordan personer med stor innflytelse i underholdningsbransjen opptrer, sa Håndlykken.

– Ser du at VGs bindinger til Max Social kan være med på å svekke folks tillit til redaksjonens uavhengighet i denne saken?

– Vår journalistikk er uavhengig og vi har vært helt transparente om VGTVs eierskap i både denne saken og alle andre saker vi publiserer der det er relevant. Så er det leserne som til syvende og sist avgjør om de har tillit til sakene vi lager, svarte Håndlykken.

Powered by Labrador CMS