NTBs sommervikarer. Foran fra venstre: Åsmund Høeg, Ragnild Tiller, Astrid Pedersen, Gina Dalflyen, Eline Krøvel, Paula Jee Ullaland. Bak fra venstre: Knut Egil Aure Nilsen, Henrik Ekaas Berge, Maje Kjosbakken, Tor Martin Kvernhaugen, Stian Drake, Ole Johannes Ferkingstad, Remy Medin.

Her er NTBs sommervikarer

Årets sommervikarer i NTB består av en miks av rutinerte tilkallingsvikarer og helt nye rekrutterte.

Publisert

Medier24 vil fremover presentere sommervikarene som holder hjulene i gang i redaksjonene rundt om i landet

Onsdag forrige uke samlet nyhetsbyrået NTB sine 13 sommervikarer til en sommersamling, og alle er nå i aksjon i redaksjonen på Pressens hus.

– Det er alltid hyggelig å få sommervikarer på plass. Det er alltid veldig trivelige folk som har noe å bidra med inn i redaksjonen, sier Anne Ånstad, som er én av tre nyhetssjefer i NTBs redaksjon.

Sommervikarer?

Er det sommervikarer i din redaksjon denne sommeren? Send oss bilder og informasjon på

tips@medier24.no

Hun forteller at i år er sommervikarene en miks av rutinerte tilkallingsvikarer og helt nye ansikt som er innom de forskjellige avdelingene til NTB.

Noen har erfaring fra riksmedier, mens andre har fra lokale medier.

– Vårt hovedkrav er nok som mange andre steder at du må ha journalistisk praksis eller journalistisk bakgrunn, men man vet at det er mange veier inn i journalistikken, forteller Ånstad.

Nyhetssjef Hege Tannæs-Fjeld tror NTB er et morsomt sted å være sommervikar.

– Du havner midt i det store nyhetsbildet med én gang, sier hun, før Ånstad tar over:

– Sommeren kan være utfordrende, med at det kan komme en stor sak, eller at det kan bli helt stille. Da er det kreativiteten som utfordres.

For ordens skyld: Journalist Kent Olsen var redaktør i Karmøynytt i 2019 da Ole Johannes Ferkingstad (avbildet) jobbet som sommervikar i avisen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS