Fergekaptein Eirik Bendiktsen på MS Skutvik intervjues av Egil Pettersen.
Fergekaptein Eirik Bendiktsen på MS Skutvik intervjues av sommervikar i Nordlys Egil Pettersen.

TV 2-veteranen blir sommervikar i Nordlys: – Som å komme hjem

Hele 50 år etter at Egil Pettersen sist var sommervikar i Nordlys, er han tilbake igjen. 

Publisert Sist oppdatert

Den pensjonerte TV 2-profilen Egil Pettersen har hoppet ut av pensjonisttilværelsen for å være sommervikar i Nordlys. 

Avisen hvor han startet for femti år siden.

– Det var som å komme hjem, sier Pettersen til Medier24.

Han forteller at det var en lett jobb å si ja til.

– Jeg har snakket med folk i Nordlys tidligere, hvor vi har snakket om at jeg kan bistå som tilkallingsvikar, sier han og legger til:

– Men allerede før jeg sluttet i TV 2 ringte Helge Nitteberg meg og sa at nå må du komme hjem. Da svarte jeg at jeg skal i alle fall være pensjonist en stund først. Og så kom denne åpningen om sommervikariat, forteller Pettersen.

 – Som det var i går

Det er halvannet år siden TV 2-reporteren ble takket av i TV 2, etter nesten tre tiår som TV 2s faste reporter i Tromsø. 

Men Pettersen forteller at han har gjort ting siden han pensjonerte seg også.

– Jeg har ikke bare vært ektemann og bestefar, sier han og viser til at han i fjor var kommunikasjonssjef for skiløpet Reistadløpet.

Og Pettersen sier det har vært veldig gøy å komme tilbake igjen og møte både nye og gamle kollegaer.

– Det var så artig å komme inn der og møte Torgrim Rath Olsen, som jeg selv ansatte i sin tid og sette meg til lunsj med han og Yngve Olsen. Det var som det var i går, sier han og legger til:

– Og så er ringen sluttet på flere måter her. For sammen med meg er det også en 18 årig sommervikar som går på den samme skolen som jeg gikk på i sin tid. Og jeg synes det er supersporty av Nordlys å ha et slikt spenn i sommervikarene.

 Reportasjer i sommerværet

Og den gamle tv-reporteren har ikke brukt lang tid på å komme seg ut i felt. 

Når Medier24 snakker med han er han i bilen etter å blant annet har vært en tur på Senja.

– Jeg fleiper ofte med det at den moderne journalist sitter på kontoret og jobber med de nye medier og finner saker på Facebook. Jeg synes det er morsomt å komme ut blant folk og lage tv, sier han og legger til:

– I dag har jeg og Ole Åsheim vært på en reportasje i nydelig sommervær. Det var stappfullt med folk og alle hadde tid til å snakke.

Og videograf Åsheim roser den «nye» sommervikaren.

– Han er et oppslagsverk. Vi kjører forbi det ene etter det andre som han har et forhold til. Jeg trodde jeg var kjent her, men ikke som han, sier Åsheim.

Artikkelen fortsetter under bildet

Egil Pettersen med to av sine intervjuobjekter ombord på MS Skutvik, mamma Bente og datter Ann-Kristin Meyer Johansen - drifter kafeteriaen ombord.
Egil Pettersen med to av sine intervjuobjekter ombord på MS Skutvik, mamma Bente og datter Ann-Kristin Meyer Johansen - drifter kafeteriaen ombord.

 – En presselegende

Sjefredaktør i Nordlys, Helge Nitteberg, sier det ikke var vanskelig å si ja da sjansen bydde seg.

– Egil er en presselegende i Nord–Norge. Han kjenner hver krik og krok av landsdelen og av Tromsø og han er fremdeles sulten og nysgjerrig. Vi er veldig tilfreds med å ha Egil på laget i sommer, sier Nitteberg til Medier24.

Han påpeker at Pettersen startet som sommervikar i Nordlys for 50 år siden.

– Så på en måte er ringen sluttet, sier han og legger til:

– Det er veldig gøy å ha så erfarne og flinke folk vi kan lære mye av, og som kan lære av de andre. Vi har et stort aldersspenn på sommervikarene i år, og her kan alle lære av hverandre, sier Nitteberg.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS