Guri Jortveit i Kjerkgata på Røros der avisen Arbeidets Rett holder til.

#Sommerpraten

Journalist-kollega lekte politi for at redaktøren skulle kjøre saktere

Guri Jortveit er ivrig - både som redaktør og sjåfør, forteller hun sommerpraten.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er Guri Jortveit, redaktør i Arbeidets Rett.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2022?

– Ekstremt arbeidskrevende, motiverende og travelt for oss i Retten (som avisa vår kalles i dagligtale) med hackerangrepet i romjula som viste et samhold og en stå-på-vilje av det sjeldne slaget både i Retten og i Amedia, og en usedvanlig hektisk start på nyhetsåret med en bortføringssak i en av våre fjellbygder, mye vintervær og døgnet rundt med Femundløp og storsatsing på TV-produksjon for oss på retten.no. Leserne har forventninger til oss og vi opplever at vi innfrir! Artig!

– Av alle nasjonale og internasjonale viktige temaer og saker må jeg si alt om Ukraina. Det er fortsatt det første jeg sjekker om morgenen og det siste jeg ser etter om kvelden, og jeg har lært så himla mye om europeisk og russisk historie som jeg ikke kunne fra før.

– Hva sier du: Betalingsmur, plusset innhold eller noe annet?

– I Retten snakker vi om innhold. Innholdet vårt for abonnentene våre - og de vi ønsker skal bli det. Derfor er miksen mellom plussa og åpne artikler alltid fremst i panna på frontredigerere og andre.

– Hva er den perfekte sommerferien?

– Vær med en blanding av sol, varme og væte så Mannfolket (bonden jeg er gift med blir glad), musikkteateret Elden på Røros, badeliv, bøker og fjellturer i nærområdet, og et par topper og turer i Hurrungane inkludert en biltur så jeg får sett Sognefjorden årlig.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Nettnyheter lokalt, nasjonalt og internasjonalt til kaffe på senga. Sjekker nett-trafikken og abosalget på retten.no. Hører podkast og ser YouTube og lærer noe nytt hele tida.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Oi! Jeg må være god til å fortrenge. Er vel litt kjapp i vendinga og gjør nok småtabber hele tida, men det glemmes fort. Er av og til raskere i farta enn fartsgrensa på veien tillater også, og ble en gang oppringt av en som presenterte seg som politiet. Han sa at jeg var observert i full fart i ei 50-sone. Det med farta var nok sant, men heldigvis var det bare en kollega som hadde sett meg i Arbeidets Rett sin profilerte bil og utga seg for å være politi. Han ble raskt avslørt, men det var en effektiv måte å få meg til å skjerpe kjøringa når jeg bruker Retten-bilen på…

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Vær undrende! Lytt, spør, snakk! Spør, snakk, lytt! Snakk, lytt, spør og lær! Igjen og igjen i uprioritert rekkefølge. Dere er en uvurderlig ressurs og tilfører så mye energi.

Powered by Labrador CMS