Generalsekretær Arne Jensen (til venstre) og styreleder Eirik Hoff Lysholm i Norsk Redaktørforening.
Generalsekretær Arne Jensen (til venstre) og styreleder Eirik Hoff Lysholm i Norsk Redaktørforening.

MENINGER:

Vi forstår at kommentaren på Document vekker reaksjoner. Men det er PFU som er rette adressat

Generalsekretær Arne Jensen og styreleder Eirik Hoff Lysholm i Norsk Redaktørforening svarer M24-redaktør Erik Waatland etter en kommentar om Document.no-redaktør Hans Rustad.

Publisert Sist oppdatert

Vi har registrert kommentaren fra Erik Waatland, og vi forstår at kommentaren på Document.no vekker reaksjoner. Når det gjelder klager på konkrete publiseringer i redaktørstyrte medier er imidlertid Pressens Faglige Utvalg som utgangspunkt riktig adresse.

Document havnet på toppen av PFU-statistikken i fjor når det gjelder fellelser, og vi håper redaktør Hans Rustad vil delta på oppsummeringen av PFU-året 11. januar.

Norsk Redaktørforenings styre behandlet Hans Rustads søknad om medlemskap i 2018 og gjorde en vurdering av Rustads medlemskap i februar i fjor, den gang med utgangspunkt i spørsmålet om en kommentar Rustad selv hadde skrevet var i strid med NRs formål. Styret konkluderte den gangen med at det ikke var grunnlag for formelle sanksjoner overfor ansvarlig redaktør Hans Rustad, men rettet i en uttalelse skarp kritikk mot Documents redaktør.

Redaksjonell frihet og uavhengighet står helt sentralt for Norsk Redaktørforening. Den enkelte redaktør skal, på mest mulig fritt og uavhengig grunnlag, kunne treffe kompetente redaksjonelle valg, uten innblanding fra myndigheter, eiere, annonsører eller andre.

Medlemskap i Norsk Redaktørforening vurderes ut fra våre vedtekter. Hvorvidt et medlem fyller medlemskriteriene vurderes i forbindelse med søknad om medlemskap.

Selv om NR også har en eksklusjonsparagraf, kan foreningen ikke settes i en situasjon der man skal måtte gjøre en vurdering av enkeltpersoners medlemskap fra sak til sak, basert på hvorvidt det foreligger brudd på Vær Varsom-plakaten eller ikke.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS