Leif-Kjartal Bjørsvik er ny redaktør i Vestnytt og Askøyværingen

Askøyværingen og Vestnytt får ny redaktør

Leif-Kjartan Bjørsvik rykker opp. 

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres

Leif-Kjartan Bjørsvik (51) er ansatt som ny ansvarlig redaktør for de to lokalavisene utenfor Bergen.

– Vi hadde flere sterke søkere til stillingen, og konkurransen var hard. Derfor er det ekstra gledelig at en intern kandidat når helt til topps, sier styreleder i de to avisene og tidligere redaktør, Marit Kalgraf.

De siste fem årene har Bjørsvik vært nyhetsleder i Askøyværingen og Vestnytt.

Han har nærmere 20 års erfaring som journalist og leder i NRK og han har vært kommunikasjonssjef i bank. 

– Jeg så ikke for meg at jeg en dag skulle bli redaktør i avisen da jeg skrev mine første artikler i Vestnytt for over 30 år siden, sier Bjørsvik.

Fortsatt digital vekst blir hovedoppgaven til den nye redaktøren.

– Ved å lage enda bedre aviser med lokalt, engasjerende innhold som interesserer de som bor i kommunene våre, er målet at enda flere abonnerer på lokalavisen. Det er utfordrende tider for avisbransjen, men utfordringen er motiverende.

Både Askøyværingen og Vestnytt har hatt god digital utvikling de siste årene.

– Som nyhetsleder har Leif-Kjartan jobbet tett med journalistikken og journalistene. Han er en godt likt leder, og han kjenner godt til utfordringene som mediebransjen står overfor. Endringene i bransjen byr også på store muligheter, og Leif-Kjartan er godt rustet til å lede utviklingen i Askøyværingen og Vestnytt, sier Kalgraf.

Askøyværingen dekker Askøy kommune og har i dag om lag 5.000 abonnenter. Vestnytt dekker Øygarden og har i overkant av 7.000 abonnenter.

Powered by Labrador CMS